To je to što me zanima!

VIDEO Snježna idila na Biokovu, oko 30 cm napadalo i na šetnici Skywalk, a cesta je zatvorena

Cesta koja vodi prema biokovskim vrhovima zatrpana je. S njom se može jedino uz pomoć traktor-ralice koja čisti cestu prvenstveno za potrebe HGSS
Vidi originalni članak

Prelijepi kadrovi snježne idile sa Biokova otkrivaju i onu drugu manje ljepšu stranu za divlje konje koji u zimskim uvjetima lutaju biokovskim bespućima u potrazi za hranom.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Subotnji snijeg zatrpao je biokovske klance i staze, pa ove životinje do hrane teško dolaze, a u ove hladne zimske dane nitko ih ni ne obilazi.

Na predjelu gdje je izgrađena nebeska šetnica, Skywalk snježni pokrivač visok je tridesetak centimetara, a pristup je onemogućen. Cesta koja vodi prema biokovskim vrhovima zatrpana je. S njom se može jedino uz pomoć traktor-ralice koja čisti cestu prvenstveno za potrebe HGSS dok je za sve ostale cesta prema vrhu Biokova zatvorena zbog sigurnosti i zimskih uvjeta.

Na Vošcu (1421 m) visina snijega je gotovo jedan metar, u zapusima ga je i do metar i pol. Tek divlji konji, ovi biokovski nebeski šetači, navikli na hladne zime, prkose i snijegu i hladnoći.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • fanat 25.01.2023.

    Gori nemoć doći ni liti

  • dew2345 25.01.2023.

    kak ti ono globalno zatopljenje hehhe

  • 4Asa 25.01.2023.

    Inače to nije cesta,,,nego polu cesta,,,,jer i kad nema sniga možete se mimoilaziti samo na proširenjima ali se isplati za pogled

Komentiraj...
Vidi sve komentare