To je to što me zanima!

Počelo cijepljenje djece u Rijeci

Od ovog tjedna cijepljenje djece u Hrvatskoj počinje u Primorsko-goranskoj županiji, najprije u Rijeci, gdje će se masovno cijepiti stariji od 12 godina uz obavezan pristanak i pratnju roditelja.
Vidi originalni članak

Pressicu je otvorio župan Zlatko Komadina koji je izrazio zadovoljstvo što se tiče epidemiološke situacije. Ujedno je zahvalio građanima Primorsko-Goranske Županije na ogromnom interesu za cijepljenje koji su, kako kaže i sami zaslužni za sve bolju epidemiološku situaciju u županiji. Dosad je 103.849 građa cijepljeno jednom dozom, a 49.903 s obje doze, što je 44% ukupnog stanovništva PGŽ.

Spomenuo je i početak cijepljenja djece od 16 do 18 godina; ”Prvenstveno to su djeca s kroničnim bolestima, a onda i ostali.”

Nakon što je Pfizerovo cjepivo odobreno za djeca od 12 do 16 godina, Zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za cijepljenje djece koja imaju određene kronične bolesti.

– Radi se o djeci s kroničnim srčanim bolestima, djeci s respiratornim bolestima, ukratko, djeci koja su u doticaju s koronavirusom dodatno ugrožena. Za zdravu djecu i njihovo cijepljenje zasad nemamo jasnih naputaka, no vjerujem da će i tu biti interesa - ističe Dragaš Zubalj voditeljica Odjela školske i sveučilišne medicine u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. PGŽ planira do jeseni Pfizerom cijepiti 50 posto školske populacije

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • ivasili 28.06.2021.

    Znači ovo NE SMIJEMO DOZVOLITI ljudi! Ako treba prosvjedovat, kampirat ispred kog god treba, odselit, za svoju sam djecu na to spremna. Ne treba mi ni ni RH, ni EU niti njihove zločinačke misije.

  • 07.06.2021.

    Nista cudno kad odlucuju ljudi koji smatraju da cvjecarnica najbolje radi aplikacije

  • MOC JE U ZNANJU 07.06.2021.

    Plan je da stare eliminišu , a mlade sterilišu . A vi roditelji pamet u glavu . Niko vas ne može ni naterati , ni usloviti da dete vakcinišete ako nećete ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare