To je to što me zanima!

VIDEO Veliki požar kod Vrpolja, brzo se širi, a na terenu se bore 43 vatrogasca i dva kanadera...

Zapalila se borova šuma, trava i nisko raslinje u Vrpolju kod Šibenika. Na intervenciji su 43 vatrogasca, dva kanadera a u pomoć stižu i dva air tractora. Iz Centra 112 javljaju da nema ozlijeđenih...
Vidi originalni članak

Veliki požar kod Vrpolja pokraj Šibenika izbio je u četvrtak oko 10.24 sati, potvrdili su nam iz operativnog centra 112. 

Na intervenciji je 16 vatrogasnih vozila s ukupno 43 vatrogasca, došla su i dva kanadera a u pomoć stižu i dva air tractora. 

POGLEDAJTE VIDEO: Buktinja kod Vrpolja se širi 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Požar se brzo širi, trenutno je u blizini nekoliko kuća, no iz centra su potvrdili da su sve kuće napuštene. 

- Dva kanadera gase, prošli su barem sedam-osam puta već, mi stojimo tu blizu u kvaru. Čini se kao da ga smanjuju ali teško vidimo, prošlo je i 10-ak vatrogasnih vozila u tom smjeru - ispričao nam je čitatelj. 

Intervencija je i dalje u tijeku, trenutno se požar širi a gori borova šuma, trava i nisko raslinje. 

Iz centra su nam potvrdili da nema ozlijeđenih. 

POGLEDAJTE I PRIZORE KATASTROFE IZ GRČKE:

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Maxmagnuss 12.08.2021.

    Kad se šumski požar proširi i raširi od mjesta nastanka onda je več kasno, za sprečavanje veče i još veče štete. Jedini efikasni način smanjenja štete koji uzrokuju požari je pravovremeno uočavanje požara u nastajanju, te brza i odgovarajuća intervencija. To omogučuju raznorazni video nadzori, od običnih kamera, termo kamera do  IPNAS sustava (Inteligentni Protupožarni Nadzorni Sustav).. I sad tu nastaju problemi, čim se spomenu videonadzori šuma i šikara uz prometnice, javljaju se raznorazne "liberalne" ekipe od krivolovaca, privatnih drvosječa u državnim šumama,,,,,,,itd. Kao ugrožava to ljudske slobode. A i šume treba održavati, od čiščenja šikara (pogotovo iz ceste i pruge) održavanja šumskih puteva pa nadalje,,,,. I sve to u visokokorumpiranoj zemlji sa vojskom preskupih birokrata i njihovim veelikim matrijalnim prohtjevima, od čim večih plačetina,,,, do čim skupljih i novijih limuzina i klimatiziranih ureda.  I to je to.

  • Oddie ☺ 12.08.2021.

    Žao mi je da su požari po obali! Ali hoće li gasiti domaći ljudi s ispomoči iz unutrašnjosti kojma su iz okolice otkazivali rezervacije radi par eura vise od euroturista?

  • Zoran 59T 12.08.2021.

    Brzi vlak 60 km/h stvara jake iskre

Komentiraj...
Vidi sve komentare