To je to što me zanima!

VIDEO Vjetar čupao stabla u Slavoniji: 'Sjedio sam na kavi kad se nebo spojilo sa zemljom'

U selu Strizivojna jutros je palo oko 20 litara kiše u samo sat vremena. Vjetar je u mnogim gradovima u Slavoniji čupao stabla i digao krovove u zrak. Lokalni ljudi i vatrogasci zajedno motornim pilama krče ceste
Vidi originalni članak

Najavljeno nevrijeme u sat vremena napravilo je ogromnu štetu u Slavoniji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vele da je palo oko 20 litara kiše u sat vremena tu u Strizivojni, a vjetar je bio toliko snažan da je digao krovove obiteljskih kuća, ali i štala. Sve se brzo odvilo, a selo trenutno nema struje - priča nam čitatelj.

'U 10 minuta se nebo spojilo sa zemljom'

Nevrijeme je pogodilo i Dalj, selo u Slavoniji. Neka kućanstva su bez struje.

- Bio sam na kavi kad se nebo spojilo sa zemljom. Brzo sam se digao i krenuo prema doma, no toliko je padalo da sam se morao sakriti ispod krova benzinske. Sve se odvilo u 10-15 minuta, a za sobom je ostavilo veliku štetu, sva sreća nije bilo leda, bar ne u našem selu. Vjetar je iščupao stabla iz tla, digao krovove... Evo opet je počelo grmjeti - prepričava nam sugovornik.

U mjestu Markušica kraj Vinkovaca, vukovarsko srijemskoj županiji nevrijeme je bilo popraćeno jakim ledom i velikom količinom kiše u kratkom vremenu.

- Štete su i na ratarskim usjevima kukuruzu, a najviše suncokretu, ima šteta i na objektima. Nevrijeme je rušilo i bandere...  Štete se tek utvrđuju, a na njivama će se znati za koji dan kolike su zaista štete, jer je nemoguće doći do njive dok se ne prosuši zemlja - priča Nemanja.

Bez struje su ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine, a poteškoće su i Vukovarsko-srijemskoj županiji, izvijestila je Civilna zaštita. Županijski centar 112 Osijek zaprimio je do 11 sati 189 dojava vezano uz posljedice nevremena, koje su se odnosile na uklanjanje stabala s prometnica, električnih vodova, oštećenja krovova na kućama. 

 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • marjan19 05.08.2021.

    Kod plenkija po odštetu, glasali ste koristite sva prava

  • Old Kresoje 05.08.2021.

    Sjedio sam na kavi kad se nebo spojilo sa zemljom..naravno pa gdje bi sjedio na taktoru i orao ili na kombajnu, možda kakvoj frezi

  • 05.08.2021.

    Dolazi Bog naplatiti!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare