To je to što me zanima!

VIDEO Vojni orkestri Hrvatske i Austrije oduševili Zagrepčane za 30 godina diplomatske suradnje

Koncert su organizirali Austrijsko veleposlanstvo i Ured vojnog izaslanika obrane povodom obilježavanja 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Austrije i Hrvatske
Vidi originalni članak

Orkestar Oružanih snaga RH i Štajerski vojni orkestar OS  Republike Austrije nastupili su u četvrtak popodne na zajedničkom koncertu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu povodom obilježavanja 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Austrije te Nacionalnog dana Republike Austrije.

Pogledajte video:

Koncert su organizirali Austrijsko veleposlanstvo i Ured vojnog izaslanika obrane, a privukao je brojne građane i turiste koji su se zatekli na Jelačićevu trgu.

- Velika sam ljubiteljica limene glazbe pa mi je drago da sam došla danas tu i mogla ih poslušati - ispričala je prolaznica.

Iz Hrvatskog vojnog orkestra kažu nam kako se radi o dugogodišnjoj suradnji kako vojnih orkestara tako i samih Oružanih snaga.

Hrvatska i Austrija uspostavile su diplomatske odnose 15. siječnja 1992.  godine. Jubilarna obljetnica slavila se kroz čitavu ovu godinu, a obilježili su je razni koncerti i drugi kulturni programi.

- Austrija i Hrvatska nisu samo države-partneri na brojnim područjima, mi smo saveznici. Austriji, prije svega, Hrvatska zahvaljuje na pomoći tijekom svih ovih godina, na koju Hrvatska nikad neće zaboraviti - rekao je jednom prigodom ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mujo iz njemačke 04.11.2022.

    Dosli orkestrom ispratiti omladinu koja ce raditi zimsku sezonu u Alpama..

  • lilika2023 04.11.2022.

    Pa logično da ću svirati zajedno..... Pa i oni i mi imamo Serve-Turske sluge da rade za nas dok naši sviraju 😀

  • dv 04.11.2022.

    Jedino to i mogu kad nemaju ništa pao im je dron na sred Zagreba, uzet trubu i puhat u njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare