To je to što me zanima!

VIDEO Vrijeđao je policajce u Splitu pa su ga priveli. Nije htio staviti svog psića na povodac?!

Prolaznik je šetao psa bez povodca, a policajci su ga upozorili kako ga mora staviti. On im je sasuo niz uvreda te im i prijetio, a oni su ga bacili na tlo i odveli u postaju
Vidi originalni članak

Ponovo nemile scene u Splitu. Nakon što su prije nekoliko dana pravosudni policajci uz prekomjernu uporabu sile vezali čovjeka koji nije nosio masku na sudu, danas su Splićani svjedočili sličnoj situaciji.

POGLEDAJTE VIDEO: Policajci privode čovjeka u Splitu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, u popodnevnim satima policajci su zatekli prolaznika koji je šetao s psom bez povodca. Iako se radilo o malom psiću, upozorili su ga da bi mu trebao staviti povodac.  Čovjek je potom izvrijeđao policajce sasuvši im niz uvreda i rekao je da neće zavezati psa. Policajci su ga upozorili da prestane vrijeđati, ali on je rekao da neće, te nastavio psovati i prijetiti im.

I tada su uslijedile scene slične nekidašnjima iz splitskog suda, samo ovoga puta bez pepper spreja. Policajci su ga uz uporabu sile bacili na tlo i vezali, te su ga nakon toga odveli u postaju. Nakon kriminalističkog istraživanja priveli su ga na sud. Tereti ga se za prekršaje iz članaka 17. i 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dobit će novčane kazne

Konkretno, tereti ga se za omalovažavanje i vrijeđanje državnih službenika, te za neoprezno držanje životinja. Za prvi prekršaj prijeti mu novčana kazna ili maksimalno 30 dana zatvora, a za drugi samo novčana kazna. Iz splitske policije potvrdili su nam događaj:

- Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad jednom osobom provedeno zbog sumnje u počinjenje prekršaja. Naime, sumnjiči se da je danas na Obali Ante Trumbića u Splitu dok je šetao sa psom bez nadzora na što je upozoren nastavio s činjenjem prekršaja, te tom prilikom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Na izdane naredbe da prestane oglušio se i nastavio s protupravnim ponašanjem, nakon čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile, te je doveden u službene prostorije policije. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz optužni prijedlog zbog sumnje da je ostvario obilježja prekršaja i to iz čl.30 i čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te Zakona o osobnoj iskaznici danas je doveden na nadležni Općinski prekršajni sud, piše u priopćenju Pu Splitsko-dalmatinske.

Idi na 24sata

Komentari 243

  • OPISAFAG 13.02.2021.

    A nemojte ga vezat pa kad iz nekog svog razloga krene pod kotač dzaba onda plakat.

  • 13.02.2021.

    Kako se samo ljudi ljute i pale na jednog psa.........a nimalo ih ne interesiraju pljačke, otimanja zemljišta, beskorisni župani i totalna neodgovornost ove tkz države.

  • 24sata_smrad^33 13.02.2021.

    Policajci su izazvali, nepotrebnim zajebavanjem, nepotrebnu reakciju i onda su ga istukli i svezali. jel za to postoji policija, a kriminalce i mafijaše zaobilaze u krugu od 5 kilometara. ma dajte najte....

Komentiraj...
Vidi sve komentare