To je to što me zanima!

Vidoševićev skup i krvavi hobi: U Mozambiku ubijao životinje za cijenu od pola milijuna kuna

Nakon što je uhićen 2013. godine, javnost je doznala da je Vidošević osim nekretnina, umjetničkih slika i skulptura bio i strastveni skupljač lovačkih trofeja
Vidi originalni članak

Nadan Vidošević, nepravomoćno osuđeni bivši čelnik Hrvatske gospodarske komore, bio je u žiži javnosti prije nekoliko godina i zbog svojih skupih hobija kao što je lov na egzotične životinje. 

Nakon što je uhićen 2013. godine, javnost je doznala da je Vidošević osim nekretnina, umjetničkih slika i skulptura bio i strastveni skupljač lovačkih trofeja. U podrumu zagrebačke vile imao je prepariranog polarnog medvjeda, vukove, bizone, jelena, srndaće, divokoze i niz ostalih trofeja. 

Lov u Mozambiku 

Godinu dana ranije, na ljeto 2012., Vidošević je bio na safariju u Mozambiku. Tada je odstrijelio lava, slona, krokodila, bivola, nilskog konja, niz antilopa... Cijena jednog takvog aranžmana za pojedinu životinju ide od 5000 do 30.000 eura, ovisno o životinji. 

IZVUKAO 31,5 MILIJUN KUNA Nadanovi grijesi: Kupovao je umjetnine novcem Komore, a Kraš mu je platio privatni bager

Lovački magazin "Dobra kob" tada je izvijestio kako se u lov na polarnog medvjeda ne ide bez 50.000 eura u džepu. Skupo je i dermo prepariranje odstrijeljenih životinja. Na primjer, za medvjeda treba izdvojiti i do 1000 eura. 

Aranžman za lov na veliku petoricu - slona, lava, nosoroga, bivola i leoparda - u trajanju od tri do četiri tjedna, može se dobiti za cijenu od oko 100.000 dolara (oko pola milijuna kuna), kazao je tada sugovornik "Dobre kobi" za Slobodnu Dalmaciju

Skupa oprema 

Prema fotografijama sa safarija, Vidošević je za lov imao i najskuplju odjeću marki Fjällräven, Blazer i Beretta. Cijena odjeće za zimski lov iznosi minimalno 15.000 eura. Radi se o namjenskim materijalima i namjenskoj odjeći. Hlače s podstavom koštaju oko 700 eura, čizme 1000 eura, jakna od 700 do 1200 eura, čarape od 100 eura... 

BOŽIĆ U ZATVORU Vidošević je stigao u Remetinec: Testiran je na koronu i izoliran, oduzete su mu privatne stvari

Vidoševiću je u pretresu vile pronađeno oružje vrijedno gotovo 296.000 kuna. Riječ je o 11 lovačkih pušaka, optičkim nišanima i pištolju, izvijestio je Express prije nekoliko godina. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • wooly 30.12.2021.

    Lako je s tuđim mlatit po plotu

  • danijel575 25.12.2021.

    nije on ODSTRIJELIO, on JE UBIO tu-i-tu životinju. Molim da se ne koristi taj eufemizam, kad je riječ o ubijanju životinja iz hobija i rekreacije.

  • amelsalaj 24.12.2021.

    ovaj hrvatski đorđ kluni jebeno izopacen lik,ubijati takva divna bozja stvorenja iz objesti je dno dna ljudskoga roda

Komentiraj...
Vidi sve komentare