To je to što me zanima!

Vidović o snimanju Milanovića: 'Mislim da je to kazneno djelo'

Predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović izjavio je u četvrtak u Gospiću da je tajno snimanje sastanka predsjednika njegove stranke Zorana Milanovića s braniteljima kazneno djelo
Vidi originalni članak

Predsjednik šibenskog SDP-a i dragovoljac ZNG-a Franko Vidović izjavio je na predstavljanju kandidacijske liste Narodne koalicije u četvrtak u Gospiću da je tajno snimanje sastanka predsjednika njegove stranke Zorana Milanovića s braniteljima kazneno djelo. 

Vidović je u Gospiću jedini komentirao Milanovićeve riječi sa sastanka s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije koji se održao u srijedu u Zagrebu, bez prisustva predstavnika medija, ali je transkript ipak javno objavljen.

Prema transkriptu Milanović je za Srbiju navodno rekao da je "šaka jada", za BiH da je "zemlja bez reda i poretka", a rekao je i da ga zapravo nije briga za pozdrav "Za dom spremni!". Vidović smatra da "tajno snimanje i objavljivanje razgovora sve govori samo za sebe".

"Moram reći da su me ti ljudi razočarali, održali smo taj sastanak zaista u dobroj vjeri nemam riječi za to što su napravili, mislim da ih i sama braniteljska populacija dovoljno osuđuje", rekao je.

Na pitanje bi li se drugačije razgovaralo da se znalo da se razgovor snima Vidović je rekao kako misli da ne bi jer je Milanović prethodno i ponudio da na sastanku ostanu novinari.

"Bilo bi fer i korektno da su rekli kako stoje stvari, a mislim da je ovakvo snimanje i kazneno djelo, naglasio je Vidović.

Vidović je na novinarsko pitanje ustvrdio da su Milanovićeve riječi kako BiH nije država te da su Srbi šaka jada izvađene iz konteksta te da je Milanović "jasno štitio hrvatske državne interese".

Na daljnje pitanje jesu li s ovime dodatno zaoštreni i inače napeti odnosi sa Srbijom odgovorio je da treba pogledati odakle ti zaoštreni odnosi idu. "Sjetite se odnosa spram izbjeglica. Tko je tada trčao po Hrvatskoj i vikao kako treba zatvoriti granicu, staviti žicu itd. Dakle svaki put kada je prigodno ti se odnosi zaoštravaju, a mislim da je to osovina prijatelja, s jedne strane HDZ, s druge gospodin Vučić".

Nakon što je na predstavljanju liste za IX. izbornu jedinicu održao govor Milanović nije bio dostupan medijima za izjave ni po kojem pitanju pa tako ni o objavljenom transkriptu.

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • SonjaRadman Livaja 26.08.2016.

    Žalosno da branitelji prodati interese Hrvatske za Judine škude.Branitelji koji su to napravili oni su sramota svih nas poštenih branitelja.Političari kažu što žele ,a što misle druga priča,Milanović je rekao što je rekao.Sreća što im nije vjerovao preveć pa im je dozirao koliko je htio.Ovdje nije problem Milanović,ovdje je problem izdaja od strane branitelja,nisu to branitelji.Pravi domooljub niti jednig hrvata ne bi izdao u ovakovim situacijama,kada su nacionalni interesi u pitanju.

  • najiram 10 26.08.2016.

    e onda je kazneno djelo snimka protiv sanadera molim da se onaj koji je to snimio i oni koji to koriste na sudu i sam sud kazneno gone...nemože biti zakon za svakoga drugaćiji za drugove partijce jedamn za hdz drugi za glavašev treći za hsp 4 zakon....po tome što prićaju bundesligaši jasno je vidljivo da se oni smatraju negodirljivim...

  • Drava_1 26.08.2016.

    Snimalo se i prije.Bitnije je da se čuje Milanovićevo pravo mišljenje kad nema kamera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare