To je to što me zanima!

Ostojić poslao nadzor, Flego traži smjenu, Hitnoj sve u redu

Zbog smrti Margarite Klaj Ostojić je poslao inspekciju u Umag. Ovo je drugi slučaj u istome gradu, dodao je. Vijeće istarskog ZHM-a kaže da su poštivali sve protokole
Vidi originalni članak

Timovi službe Hitne medicinske pomoći poštivali sve protokole, postupili sukladno pravilima struke, te radili upravo posao za koji su i osnovani - pružanje hitne medicinske skrbi. Sve raspoložive ekipe su bile na hitnim intervencijama, priopćilo je Stručno vijeće istarskog ZHM-a. 

Zbog smrti Margarite Klaj (74) iz sela Jeci kod Petrovije, koja je u petak preminula ispred Hitne pomoći u Umagu, u Istarskoj županiji je u izvanrednom nadzoru ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević. Ona će otkriti zašto u prostorijama Hitne pomoći nije bilo nikoga dok su obje ekipe Hitne pomoći bile na intervencijama.

Ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Ksenija Družetić-Božić u subotu je za Glas Istre izjavila da nije moguće organizirati i treću ekipu koja bi dežurala, jer je upitno tko bi to trebao platiti.

Ostojić poslao nadzor

Ministar zdravlja Rajko Ostojić je zbog smrti Margarite Klaj (74) poslao u Umag stručni i inspekcijski nadzor te je rekao kako će nakon nadzora dati svoje mišljenje o cijelom slučaju. Rekao je i kako je zanimljivo da se takav slučaj po drugi put događa u istome gradu i županiji. 

- Prije dvije godine desio se sličan slučaj i zanimljivo je da u cijeloj Hrvatskoj se to dešava na istom mjestu i istoj županiji. Dakle, nigdje drugdje diljem Hrvatske nisu zabilježeni slični slučajevi i zbog toga smo poslali i stručni i inspekcijski nadzor. Dat ću svoje mišljenje čim dobijemo i jedan i drugi nadzor - rekao je Ostojić za Hrvatski radio.

Istarski župan Valter Flego je pak najavio kako će tijekom dana tražiti smjenu ravnateljice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije Ksenije Družetić-Božić. 

- Istarska županija tražit će izmjene propisa koje će omogućiti da gradovi odnosno jedinice lokalne uprave samostalno mogu organizirati i unaprijediti sustav hitne medicinske pomoći - rekao je Flego za Hrvatski radio. 

Idi na 24sata

Komentari 126

  • Cocolino_1 26.06.2013.

    Na žalost kod nas hrvata hitna pomoć funkcionira jedino u Zagrebu, sve ostalo je blago rećeno kaaos , od nestručnog osobljja koje vode ljećnici koji stažiraju do svega drugog, Na svoju žalost iskusio sam to nedavno na svojoj koži gdje je dvjema hitnim pomoćima trebalo 12 sati da shvate da imam infarkt i da me trebaju prebaciti u Zg,na moju srwću uspio sam živ stić do KB Dubrave i za doktore i osoblje tamo nemam ništa drugo nego samo riječi pohvale , a Ostojić na žalost laže čim zine. Volio sam tog čovjeka i želio sam da bude ministar zdravstva jer kad sam ga prije izbora gledao na tv ili slušao na radiju svaka rijeć mu je bila na mjestu, na žalost ništa od toga nije proveo u praksu samo je pogoršao ionako tešku siuaciju u zdravstvu.Sad poslje 01.07. stanje u HP će se još i drastićno pogoršati jer ako nemate novaca nema niti pomoći :( Jadna i bijedna država smo postali ako nemamo novaca za pomoći bolesnima a imamo za smartfone i skupe auteke u kojima se ministrićiči vozikaju :(

  • Lori Loredana 25.06.2013.

    Izgleda da kod nas hitna pomoć sprema ljude hitno, 2 metra ispod zemlje.

  • Lori Loredana 25.06.2013.

    Sramota je da se to dešava u našoj državi, zanima me što bi bilo da jednom našem političaru tako pozli u Umagu, to bi bili odmah helikopteri pozvani, i odmah bi se razletjeli na sve strane, a ovdje, žena je umrla pred vratima na betonu. To nije jedini slučaj, tri slučaja su se dogodila u kratkom vremenu i prije dvije godine također jedan slučaj. To je sramota za naše zdravstvo. Ako već ne daju da se zaposle liječnici, zbog čega nije ustroj hitne pomoći ostao kao prije, kada su i ostali liječnici dežurali. Koliko vrijedi ljudski život. Najvjerojatnije vrijedi samo njihov, naš ne. Za takve stvari se u EU daju ostavke, što čeka gospodin Ostojić.

Komentiraj...
Vidi sve komentare