To je to što me zanima!

Vijeće sigurnosti ne može se odlučiti o krizi u Gruziji

Većina država članica Vijeća sigurnosti ne podržava ruski tekst i žele konsenzusom naći rješenje kako bi trajno riješile gruzijski sukob
Vidi originalni članak

Vijeće sigurnosti podijeljeno je između dva plana rezolucije kojima bi UN trebao pridonijeti rješenju krize u Gruziji. Rusija želi da se "zaledi stanje na terenu", a Južna Osetija i Abhazija su tražile od Rusije da im prizna neovisnost.
- Ruski plan je neprihvatljiv za SAD - rekao je Alejandro Wolff, zamjenik veleposlanika SAD-a. Washington i saveznici poštuju teritorijalni integritet Gruzije. Problematična je prisutnost ruskih snaga u Gruziji. Većina članica Vijeća ne podržava ruski tekst i žele naći rješenje konsenzusom kako bi riješile gruzijski sukob.

Bijela kuća objavila je da ne može razmatrati nastavak vojne suradnje Rusije i NATO-a dok traje kriza u Gruziji. Mirovni sporazum predviđa povlačenje ruskih snaga na položaje prije gruzijske ofenzive 7. kolovoza.
- Ruske se snage moraju odmah povući, kazao je glasnogovornik Bijele kuće Gordon Johndroe, te dodao da je predsjednik Bush rekao da Sjedinjene Države žele da Rusija poštuje sporazum o povlačenju svojih postrojbi i završetak opsade u Gruziji.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • udrugabu 22.08.2008.

    Putin je izjavio da se gruzijsko vodstvo ponaša kao Lavrentij Pavlovič Berija, šef tajne policije sovjetskog diktatora Josifa Staljina. Berija, koji je bio Gruzijac(neki kažu i Britanski špijun) kao i Staljin, bio je na čelu NKVD-a koja je provodila velike progone i čistke sovjetskih građana.Ta dva Gruzijca(a ne Rusa) su pobili 10-tine milijuna Slavena(najviše Rusa), među kojma i kompletnu Poljsku intelektualnu elitu u šumi Katyun kod Smolenska 1940. Sada taj posao u interesu Anglo-američke mafije rade novi Staljini i Berije, a Ruse se označava agresorima i \"lošim dečkima\" . A Rusi bi se trebali ispričavati zbog zločina tih Gruzijaca(od kojih su oni najviše stradali)Anglo-američka mafija je svojm spletkarenjima i ratovima pobila milijarde ljudi, ali njima se sve oprašta jer su to napravili u ime \"slobode,demokracije,ljudskih prava,zaštite slabih i nemoćnih...\"...a naši kreteni puše tu jeftinu demagogiju.Čini mi se da smo opet kao i Pavelić odabrali krivu (ovaj put pravu fašističku) stranu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare