To je to što me zanima!

Vikend pijanih vozača: Udarila u kafić, drugi je sletio u jarak...

Ovaj vikend hrvatskim cestama su 'vrludali' pijani vozači, a neki od njih su prouzročili i nesreće s, nažalost, smrtnim posljedicama. Policija je imala pune ruke posla u svim regijama države...
Vidi originalni članak

U Županijskom državnom odvjetništvu u Puli u nedjelju navečer ispitana je vozačica (28) osobnog automobila koja se pod utjecajem alkohola zabila u ugostiteljski objekt u Labinu, gdje je poginuo 34-godišnjak a četiri osobe su ozlijeđene, te je ponovno vraćena u pritvorsku jedinicu PU istarske, potvrđeno je u policiji.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 23.45 sati u Ulici Zelenice u Labinu, poginuo je Ivan Batelić (34) iz Labina, gost Rock Caffea, dok su četiri osobe iz istog lokala ozlijeđene. Dvije su s težim ozljedama prevezene u riječki KBC, dok su ostale dvije, s lakšim ozljedama nakon nesreće zbrinute u Puli. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Teška nesreća dogodila se u središtu Labina, a skrivila ju je žena iz Medulina koja je upravljala Volkswagen Polom pod utjecajem 1,37 promila alkohola. Ona je dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, zbog neprilagođene brzine udarila u nogostup s desne strane, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta Rock Caffe i udarila u skupinu posjetitelja.

LABIN: PRIVELI VOZAČICU 'Mislio sam da će se izvući. Tek je kupio stan, uređivao ga je...'

Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć pružena je trojici muškarca i dvjema ženama. Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest hitne medicinske pomoći da je zbog zadobivenih ozljeda umro 34-godišnjak iz Labina.

PU zagrebačka: 77 prekršaja u kojima su sudjelovali pijani vozači

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 470 prometnih prekršaja, od čega 77 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 118 prekršaja nepropisne brzine, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 39 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 1 pod zabranom, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 200 ostalih prekršaja.
 
Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:  u subotu oko 23.45 sati, kada je muškarac (47) je upravljao osobnim automobilom dubrovačkih registarskih oznaka u Sesvetama, Kobiljačkom cestom u smjeru istoka. Kod kućnog broja 96 je zaustavljen i alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija od 2,32 g/kg alkohola u organizmu. Kasnije, oko 4.30 u noći žena (31) sletjela je s kolnika na rubni kamen prometnog otoka na raskrižju Samoborske ceste u smjeru zapada i Škorpikove. Vozačica je alkotestirana te joj je utvrđena koncentracija od 1,15 g/kg alkohola u organizmu. Isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.


 
Prilikom provođenja akcije, 16 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 10 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka. 

I policija u Splitu za vikend imala pune ruke posla...

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 311 prekršaja od čega izdvajamo 45 za alkohol, 49 za prekoračenje  brzine, 58 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 39 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 2 zbog zabrane upravljanja. 

Evidentirane su 22 prometne nesreće od kojih jedna s poginulom osobom i šest s ozlijeđenim osobama. Devet osoba je lakše ozlijeđeno i dvije su teže ozlijeđene.

Vozač (45) s čak 2,25 promila sletio s ceste u Međimurju

U petak oko 22.30 sati između autoceste A4 i Hodošana, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač iz Čakovca (45), pod utjecajem alkohola od 2,25 grama po kilogramu, vozilom sletio u jarak.

VJEŠTAK ZA CESTOVNI PROMET: 'Ljudi skrive sudar, nude mito policiji, pa plaču pred sucima...'

Hitna pomoć je prevezla vozača u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen te je nakon pružene pomoći pušten.

-Kako je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj, vozač je temeljem prekršajnog zakona uhićen u 23.45 sati, dok je u subotu u 10,30 sati pušten na slobodu. Slijedi obavijest o počinjenom prekršaju - javila je PU međimurska.

Vikend obilježili pijani vozači u Slavoniji

U nedjelju, pet minuta iza ponoći u Pakracu u Ulici Krndija, u prometu je zatečen 57-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,95 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Istoga dana oko 4 sata u Požegi u Ulici Jagodnjak, u prometu je zatečen 27-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,97 promila upravljao motornim vozilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Nešto kasnije oko 4.05 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 25-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,80 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mario900 16.12.2019.

    Zaštitne ograde masne i skliske ceste i slično neopravdavam nikoga ali ima puno i drugih opasni stvari na cestama koje niko ne spomilje sve se svodi samo na kazne a one nisu i nece biti riješenje

  • kapela 16.12.2019.

    Policija stavlja sve veci broj kamera za brzinu ali ispada da je ipak alkohol najveci krivac za prometne .

  • ibezan 16.12.2019.

    Jel se to ona smije ili se meni cini?

Komentiraj...
Vidi sve komentare