To je to što me zanima!

Vinko Šaka iz afere "Offside" predao se talijanskim vlastima

Afera Offside: Vinko Šaka i Alija Ribič su u Italiju stigli u pratnji Šakinog odvjetnika Krešimira Krsnika. Iskrcali su se s trajkta u Anconi gdje ih je dočekala policija
Vidi originalni članak

Vinko Šaka, koji je nepravomoćno osuđen u aferi Offside, predao se u srijedu ujutro talijanskoj policiji. U Italiji je protiv njega pokrenuta istraga zbog sumnje u namještanje nogometnih utakmica. 

Šakin odvjetnik Krešimir Krsnik kazao je kako je njegov klijent došao u luku u Anconi gdje se predao vlastima kako bi im dao neka objašnjenja. Krsnik vjeruje da nakon toga neće biti razloga za njegovim zadržavanjem. Zajedno sa Šakom policiji se predao i osumnjičeni Alija Ribič. Obojica su predani tužiteljstvu u Cremoni koje će ih ispitati u idućih nekoliko dana.

Za njima je bila raspisana tjeralica nakon što je u Italiji izbila kladioničarska afera u kojoj su navodno korišteni i tajno snimljeni razgovori tijekom hrvatske operacije Offside. Osumnjičeni golman Carlo Gervasoni snimljen je u travnju 2010. kako razgovara sa Šakom nakon utakmice između Brescie i Mantove za koju je tada igrao Gervasoni. Domaćini su pobijedili s 1:0, a ne s 2:0 kako je to pokušavala namjestiti kladioničarska mafija, piše Novi list. 

Uz Šaku i Ribića pod istragom su i Almir Gegić, Hristo Ilievski, Rade Trajkovski i Dino Lalič, koji je kao i Šaka, u aferi Offside u Hrvatskoj osuđen na godinu dana zatvora. Treći organizator namještanja Admir Suljić također se lani u veljači nagodio za istu kaznu, a sva trojica moraju državi vratiti ukupno milijun eura.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • razdor 29.03.2012.

    Bivši trener Dinama umješan u namještanje utakmica , više nemamo o čemu pričat.

  • MLADEN_5 29.03.2012.

    Sramota da su pravi sport unistili sponzori i kladionice.

  • konjina 29.03.2012.

    molim da se uzme njegova imovina jer nije uzeta a stečena je kriminalnim radnjama i usput poveznica šaka-mamić

Komentiraj...
Vidi sve komentare