To je to što me zanima!

Vinkovića 'traže mrtvog ili živog', a on 'neće u Bosnu'

SDP-ovac Zoran Vinković, kojemu su prošli tjedan skinuli imunitet, došao je u Sabor u crvenoj majici s natpisima 'traži se mrtav ili živ i 'neću u Bosnu'
Vidi originalni članak

Zastupnik Zoran Vinković (SDP) u Sabor je došao u crvenoj majici sa svojim imenom uz poruku na engleskom 'traži se mrtav ili živ'. Na leđima mu je otisnut natpis 'Neću u Bosnu'. Naime, Vinkoviću je Sabor prošli tjedan skinuo imunitet kako bi se omogućio njegov kazneni progon zbog lažiranja putnih troškova.
- Nisam prolupao. S obzirom da je počelo suđenje Joci Amsterdamu, ja samo tražim da meni počne što prije - kazao je Vinković. SDP-ovac i gradonačelnik Đakova tereti se da je protupravno naplatio 17.000 kuna putnih troškova budući da je na sjednice Sabora dolazio službenim automobilom grada, a u evidenciji navodio da je putovao vlastitim autom. Vinković je novac vratio u saborsku blagajnu, a Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo ga je s 10.000 kuna.

SABOR O MICANJU DUŽNOSNIKA IZ NADZORNIH ODBORA
U Saboru su na dnevnom redu bile izmjene zakona o pravima i obavezama državnih dužnosnika. On predviđa da se dužnosnike makne iz nadzornih odbora javnih poduzeća.
Vladajući smatraju da će se njime otvoriti vrata stručnom kadru koji će se u nadzorne odbore birati javnim natječajem. SDP-ovci smatraju da Vlada njime štiti nesposobne uprave te da želi zaštiti dosadašnji način poslovanja gdje se čelni ljudi biraju po političkom ključu.
- Ovo je figa u džepu da se takvo stanje cementira - kazao je Gordan Maras (SDP). Vladajući uzvraćaju da nije riječ o figi, već je kažu ovaj zakon 'melem na ranu'.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ribić 04.02.2010.

    Njegovo \"dijelo\" nije za uzor ali krađa na njegov način ima nebrojeno u mnogim ustanovama i poduzečima, zar to nisu krađe, koliko vidim mnogima je drago šta je to čovijek iz SDP-a, jer eto vidite svi smo jednaki, ali nismo, njihovi lopovi su bolji i šta mi je teško priznati pametniji !

  • 1mate 03.02.2010.

    pa vratija je sicu koga briga za to di su krupne ribe alo novinari ne stavljajte nam soli na repsamo pisete sta vam vrh naredi

  • barut 03.02.2010.

    sad nece u bosnu kad zna da ce ga izrucit hrvatskoj, pa prodaje suplje price

Komentiraj...
Vidi sve komentare