To je to što me zanima!

VIP doček: Blokirali cestu zbog Zagorčeva prijevoza

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SPEKTAKL: Generala je čuvao helikopter i 50-tak policajaca. Na pola sata zaustavili su promet od zagrebačke zračne luke do zatvora u Remetincu
Vidi originalni članak

Inspektori hrvatskog Interpola i specijalci ATJ Lučko na aerodromu u Beču su rano ujutro od austrijskih kolega preuzeli Vladimira Zagorca. U avion su sjeli gotovo dva sata prije polaska. Kako doznajemo, Zagorec za vrijeme leta nije bio vezan lisičinama. I dok je avion Croatia Airlinesa napuštao Beč, na zagrebačkom Plesu na položajima su već bili interventna policija i specijalci iz Lučkog. I na kopnu i u zraku, iz helikoptera, njih 50-ak čuvalo je i pratilo Zagorca na putu za Remetinec. Od Plesa do zatvorske ćelije, trasom koja je bila zatvorena za sav promet, prebacili su ga za 24 minute. Sa Zagorcem su u Mercedesu, u koji je sjeo čim je sišao s aviona, bila četiri policajca. Neposredno su ga čuvali i pratili specijalci u tri automobila. Povratna karta za avion kojim je doputovao Zagorec stoji oko 4600 kuna. Povratnu je MUP platio za svoje djelatnike koji su išli preuzeti Zagorca. Njegova je bila nešto jeftinija. On je putovao samo u jednom smjeru. Zagorca će u petak u 9,15 sati ispitati sutkinja Erna Dražančić koja je prošle godine protiv njega pokrenula istragu i odredila mu pritvor. Kako Večernji list doznaje, Zagorec bi se trebao braniti šutnjom. Posljednji se s njim čuo Ljubo Ćesić Rojs.
- Zvao sam Zagorca u četvrtak, a ono u petak on uhapšen! Iznenadilo me to. Mora ići na sud, tamo treba ustanoviti istinu. Bio sam desna ruka pokojnog ministra Gojka Šuška, ali nikad nisam čuo za te dragulje - kaže Rojs, Zagorčev prijatelj.
BIO U PRITVORU ZA 24 MINUTE
Zrakoplov Croatia Airlinesa u kojem je bio Zagorec sletio je u 11.20 sati. Već nakon 24 minute Zagorec se nalazio u remetinečkom pritvoru. Zagorac je i u autu imao jako osiguranje. Čuvala su ga četvorica policajaca.



HODAK: ZAGOREC JE ZADOVOLJAN S REMETINCEM

Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak potvrdio kako je njegov klijent zadovoljan uvjetima u Remetincu.
- Ugodno je iznenađen uvjetima u pritvoru. Sam je u sobi, sam će ići u šetnju, moći će imati televiziju, radio, pratiti dnevni tisak i čitati knjige - izjavio je Hodak.

BIVŠI PRIJATELJ PETRAČ GA JE PROZVAO ZBOG DRAGULJA
Turopoljski geodet Vladimir Zagorec početkom 1990-ih neko je vrijeme bio vozač Ivana Čermaka. To poznanstvo očito mu je donijelo korist jer je od 1993. bio u RH Alanu, tvrtki preko koje je tijekom Domovinskog rata išlo naoružavanje zemlje. U sustavu MORH-a ostao je do 2000. godine. Tad je s položaja pomoćnika ministra obrane otišao u privatne poslovne vode. Tijekom '90-ih Zagorec je imao pristup novcu s tajnih računa namijenjenih kupnji oružja. Tih godina upoznao je i Hrvoja Petrača, s kojim je imao i zajedničke poslove. Nakon otmice Zagorčeva maloljetnog sina Hrvoja Petrača su osudili. Prijateljstvo je puklo tijekom suđenja i Petrač je optužio najodlikovanijeg pripadnika HV-a za krađu novca s tajnih računa te krađu dragulja vrijednih pet milijuna dolara.

KLERISA OD RADNICA TRAŽILA DA JE NE ZOVU
Klerisa Zagorec u svojoj trgovini Viktor u Zagrebu nije bila dvije godine. U proljeće 2007. godine preselila se u Beč, gdje je rodila Niku (1). Sa suprugom ima još sina Viktora (4). Zagorec iz prvog braka ima sina Tomislava (21).

Idi na 24sata

Komentari 27

  • vea 02.10.2008.

    Drago mi je da je konačno doveden u remetinac,a još bi mi draže bilo kad bi razotkrio ostala govna radi kojih smo 91 nosili papovke,a 92 su nam obečane m 16 i da ne nabrajam šta sve ne i radi čega smo sigurno imali puno više žrtava,jer se nismo imali čime borit,dok gospoda koja je odgovorna za to danas ima vile i mercedese.Gade sve ih razotkri!!!!!!!!!!!!!

  • crespo1607 02.10.2008.

    i u ovoj prici ce se započeti samo i onda nista kao i ostalo.slucaj glavas,on slobodan covjek ,a sirotinja u zatvoru jos,dijagnoza-o,razna mita-o,itd.

  • user_27152 02.10.2008.

    Ma da VIP doček? Nek tebi bude takav VIP doček

Komentiraj...
Vidi sve komentare