To je to što me zanima!

Virolog: Svinjska gripa je "pobjegla" iz laboratorija

Znanstvenik Adrian Gibbs (75) tvrdi kako je do sada neviđena vrsta gripe stvorena u jajašcima u kojima su uzgajali viruse za istraživanja i cjepiva
Vidi originalni članak

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) istražuje tvrdnje australskog istraživača da je novi H1N1 virus svinjske gripe zapravo rezultat ljudske pogreške. Adrian Gibbs (75) planira objaviti studiju kako je do sada neviđena vrsta gripe stvorena u jajašcima u kojima su uzgajali viruse za znanstvena istraživanja i razvoj cjepiva, prenosi Bloomberg News. Cijenjeni virolog kaže da bi njegovo otkriće moglo pomoći da bolje shvatimo virus. Pomoćnik generalnog direktora WHO-a Keiji Fukuda pregledava studiju. Ako se potvrde sumnje virologa, povući će se mnoga nova pitanja, kaže Fukuda.
- Je li virus proizveden u potrazi za cjepivom ili kao nekakav projekt? Jesu li ga namjerno proširili ili slučajno? Koje će biti posljedice? - kaže Fukuda. U američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti analizirali su studiju i kažu da nema razloga vjerovati da je ona točna.

U KINI OBOLIO JOŠ JEDAN MUŠKARAC
Kina je u srijedu potvrdila drugi slučaj novog soja virusa gripe H1N1, a radi se o muškarcu koji je nedavno stigao iz Kanade. Prvi pacijent koji je obolio od svinjske grupe, 30-godišnji muškarac koji je stigao u Kinu iz SAD-a preko Japana, uspješno se oporavlja. Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio je da je u svijetu do sada potvrđeno oko 6.000 slučajeva svinjske gripe. U SAD-u je registrirano 3.009 slučajeva, u Meksiku 2.282, a u Kanadi 358. U Europi 217 slučajeva, najviše u Španjolskoj (100), Velikoj Britaniji (68), Francuskoj (13), Njemačkoj (12) i devet u Italiji.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • real 22.06.2009.

    meni su sumnjivi Svicarci, eksplodirale epruvete u vlaku, 50 zarazenih, prije neki dan Novartis proizveo cjepivo ( a oni su se nafatirali i s Tamifluom, ali po svemu sudeci imaju jos dosta rezervi )

  • Blade 13.05.2009.

    ovi ameri će napraviti kolaps u svijetu zbog svojih gluposti..mjera za glupost \"1 amer\"

  • HrvatskaHrvatima 13.05.2009.

    sam jos napisitte da je istrcala van vicuci mamaaaa mamaaaa spasi meeeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare