To je to što me zanima!

Više od milijun beba godišnje ne doživi svoj drugi dan života

U posljednjih deset godina je sa 12 na 6,6 milijuna smanjen broj djece koja umire do svoje pete godine. Većina smrti beba događa se u siromašnim zemljama
Vidi originalni članak

Organizacija Save the Children objavila je da više od milijun beba diljem svijeta svake godine umre na prvi dan svog života, a još milijun se rodi mrtvo, piše Guardian.

Iz Save the Children tvrde kako nije dovoljno napravljeno da bi se spriječile te smrti najmanjih beba, iako je u posljednjih deset godina s 12 na 6,6 milijuna smanjen broj djece koja umire do svoje pete godine. 

Većina smrti beba događa se u siromašnim zemljama, a mogle bi biti spriječene jednostavnim intervencijama kao što je stvaranje navika pranja ruku kako bi se spriječile infekcije i učenjem majki da svoju prerano rođenu djecu čuvaju od pothlađenosti toplinom svog tijela.

Treba povećati i broj žena koje rađaju uz pomoć babica, jer se čak 1,2 milijuna smrti dogodi tijekom poroda. Procjenjuje se da u svijetu nedostaje oko 7,2 milijuna babica, medicinskih sestara i liječnika. Svake godine čak 46 milijuna žena rodi bez ikakve pomoći stručne osobe.





Idi na 24sata

Komentari 17

  • druga dama 25.02.2014.

    Admin me je uzeo na zub

  • druga dama 25.02.2014.

    **** Admin **** : Poštovani, ukoliko mislite da je informacija nepotpuna ili pogrešna ili ste uočili bilo kakvu pogrešku - upotrijebite mogućnost prijave ispravka, koja se nalazi na dnu članka lijevo. Lp

  • baldrick_1 25.02.2014.

    One koji prežive, sredit ćekasnije sa cjepivima i chemtrailsovima, te GMO hranom... ma ima načina da nas se potamani. Pitanje je samo do kada ćemo to sve trpiti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare