To je to što me zanima!

Više od sto učenika izbacili s mature, u Imotskom ukrali ispit

Tisuću učenika koji su prijavili maturu na nju ipak nisu izašli. Oko 100 učenika izbacili su s ispita jer su prepisivali ili nisu na neki drugi način poštovali proceduru
Vidi originalni članak

Oko 34.700 maturanata je u dva mjeseca napisalo više od 200.000 ispita iz državne mature, piše Vjesnik. Oko tisuću maturanata, koji su prijavili maturu, na nju ipak nisu izašli. 

Više od 100 učenika izbacili su s ispita jer su prepisivali, jer su im zvonili mobiteli ili nisu na neki drugi način poštovali proceduru. U Imotskom je čak bio slučaj da je maturant ukrao ispit nakon što je završio pisanje, objavio je Vjesnik. Ispit je navodno ukrao za kolegu. Slučaj istražuje i policija.  

Inače ove godine ispite pregledava više ocjenjivača nego lani, njih oko 1400, a u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja kažu kako su uveli i stručni nadzor nad ocjenjivačima. 

>>> Cijeli članak pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 15

  • juliet 07.06.2011.

    mogu oni šta hoće mladi su pametniji od bilo kakve nove zaštitne mjere ,,naprijed učenici studenti tetovirajte si odgovore na ruku pa ih shebite ili smislite nešto totalno novo provalite im u glavu dok spavaju hahahahahahhaa naprjed varaj laži kradi !!!!!

  • 1212jure 07.06.2011.

    realno Imoćana je više u Posušju, Širokom, Grudama nego u Imotskom, tako daaa...student ima ti komantar smisla :))

  • Dolly01 07.06.2011.

    Školski sustav nije predviđen za napredne, već prosječne ljude. Ako trebate varanje da bi prošli takvo što, onda ste GLUPA osoba.... i nemojte se truditi upisivati na faks i zauzimati mjesto nekom kome je stalo, a nema recimo vezu i sl..... Btw zanima me koliko maturanata zna tablicu množenja bez da koristi kalkulator na mobitelu? Danas mislite da ste cool jer ste prevarili nekoga i izvukli se s tim, ali dugoročno ste ispodprosječna budala bez opće kulture koja ne može sudjelovati u razgovoru nego sa onima poput sebe i gorima... Čak ni onima kojima to ful polazi za rukom pa se preko veze i upišu na faks, i zaposle, ne zavidim........ zašto težiti tome da ste gluplji, nesposobniji i lošiji...?

Komentiraj...
Vidi sve komentare