To je to što me zanima!

Više trošimo, proizvodnja nam raste pa će nam i BDP biti viši

Prema projekciji HNB-a, ove godine bi mogla porasti i zaposlenost 1,8 posto, a u 2017. očekuju rast od 1,5 posto. Guverner Vujčić poručio je i kako će nastaviti održavati stabilan tečaj kune...
Vidi originalni članak

Početkom četvrtog tromjesečja zabilježili smo nastavak povoljnih kretanja, poručili su jučer iz Hrvatske narodne banke (HNB) ističući rast industrijske proizvodnje i prometa u trgovini na malo. Stoga procjenjuju da bi realna gospodarska aktivnost u četvrtom kvartalu mogla porasti za 2,6 posto na godišnjoj razini.

Temeljem toga, iz HNB- a su podigli i procjenu rasta hrvatskoga gospodarstva u ovoj godini na 2,8 posto s ranije očekivanih 2,3 posto, a povećali su i procjene za iduću godinu na tri posto. Posljednjih tjedana i mnoge druge institucije i banke povećale su procjene rasta gospodarstva nakon što je u trećem tromjesečju BDP porastao 2,9 posto na godišnjoj razini što je najbrži rast još od drugog kvartala 2008. godine.

Prema projekciji HNB-a, ove godine bi mogla porasti i zaposlenost 1,8 posto, a u 2017. godini očekuju rast od 1,5 posto. Guverner Boris Vujčić poručio je i kako će nastaviti održavati stabilan tečaj kune prema euru.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 7ivo777 21.12.2016.

    samo ćekam dan kad će tebe druže bankarski plačeniće smijeniti

  • 21.12.2016.

    Tko to više troši? O čemu on mašta?

  • Miške 21.12.2016.

    Koja imperijalistička korporativna teorija: nemojte štedjeti, trošite i kupujte stranu robu u robnim centrima. Švicarci suprotno uče svoje: budite štedljivi , radite i proizvodite. Ovaj lik je smiješan, umjesto da potiče izvoz on potiče potrošnju, naravno na kredit stranih banaka. Ako hoćete proživjeti BOJKOTIRAJTE kupovinu uvozne robe široke potrošnje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare