To je to što me zanima!

Višnja pjeva šlagere, reže lozu i slika, Zdravko utjeruje dugove

Višnju Pevec odmalena je privlačilo slikarstvo. Tijekom zime odlučila je upisati tečaj slikarstva. Višnja je preslikala autoportret španjolskog slikara Diega Velásqueza
Vidi originalni članak

Nova je u slikarstvu pa joj je ruka još suzdržana. Opuštenost se postiže s vremenom i radom, rekao je bjelovarski akademski slikar Miroslav Brletić. Njegov tečaj slikarstva pohađala je Višnja Pevec i preslikala autoportret španjolskog baroknog slikara Diega Velásqueza.

- Po tom ulju na platnu vidi se da ima dara - dodao je Brletić. 

Višnju je odmalena privlačilo slikarstvo. U Njemačkoj, gdje je živjela s roditeljima, olovkom je počela crtati 1977. Išla je u osmi razred. Vjerovala je da će se u mirovini posvetiti slikanju. Nakon stečaja nad obiteljskom tvrtkom Pevec i višemjesečnog zatvora smirenje je potražila u poljoprivredi.

Tijekom zime je odlučila nešto više naučiti o slikarskim tehnikama i krenula je na tečaj.

- Razočarali su me ljudi kojima smo pomagali dok smo bili na vrhuncu. Oni su nam prvi okrenuli leđa - rekla je Višnja.

Sve što radi, dodala je, radi sa srcem, pa tako i obrađuje vinograd, od kojeg nema puno koristi, ali voli vidjeti da je nešto korisno ostalo iza nje.

- Za razliku od drugih, mi smo sve ulagali u tvrtku. Nismo kupovali jahte i razbacivali se novcem. Sretna sam što imamo dva skromna sina, koji imaju veliku dušu - kazala je Višnja.

Snimila je i pjesmu “Ti si sve što meni treba” sa Zvonom Bohemom. Danas gleda kako joj drugi tvrtku vraćaju na noge.

Čeka i što će biti s tužbom supruga Zdravka, koji od države traži 550 milijuna kuna odštete za izgubljenu dobit i obiteljska ulaganja u tvrtku kojoj je pravomoćno zaključen stečaj.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • spirit lamp 22.03.2012.

    Daj prestani kukati na ljude koji su te razocarali, sami ste si napravili sr....sad kusajte. Zao mi je sto je sve tak ispalo, bilo bi mi draze da nisu bankrotirali, ali svako je gospodar svoje sudbine. Nitko vam nije kriv.

  • ETRANGER 16.03.2012.

    Propali jer su radnicima davali plaće po 2,500 kn za deset sati rada a mogli su naći bolje koji bi radili za 1,ooo kn i ostajali po 12 sati na poslu

  • perga 16.03.2012.

    ja ne vjerujem nikome ako su od 0 stvorili milijune otvorili x trgovina i stvorili x radnih mjesta zasto su propali(kao tvrtka-imaju oni s strane za lagodan zivot)ALI vjecno ALI ako su uspjeli u hrvatskoj znali su sve zamke ovo mlade poduzetnike i raznorazne investitore odbija sto je iza naslikane zavjese?

Komentiraj...
Vidi sve komentare