To je to što me zanima!

Oslobođeni Hrvat Prebeg: 'Lijepo je biti kući, još ne mogu vjerovati da sam slobodan...'

Vjekoslav Prebeg, hrvatski državljanin koji se borio za Ukrajinu i koji je zarobljen kod Mariupolja, vratio se u Hrvatsku. Uz njega je oslobođeno još devet zatvorenika iz Velike Britanije, SAD-a, Švedske i Maroka
Vidi originalni članak

Vjekoslav Prebeg, hrvatski državljanin koji se borio za Ukrajinu i koji je zarobljen kod Mariupolja, u četvrtak se vratio u Hrvatsku, a u intervjuu za HRT otkrio je kako se uspio vratiti iz zarobljeništva.

- Put je bio težak. Kada su nas odvodili iz doneckog istražnog zatvora, bili smo vezani, proveli smo od 14 sati do 8 sati u kamionu, bilo je hladno noću. Bili smo umorni. Odveli su nas u zračnu luku Rostov na Donu. Nismo znali što se događa. Susreli smo te neke Saudijce, nismo ni znali jesu li Saudijci, samo smo pretpostavili po odjeći - rekao je Prebeg.

VIDEO: SLETIO U ZAGREB Prebeg stigao u Hrvatsku. Dočekala ga hitna pomoć na aerodromu, voze ga u bolnicu

Uz njega je oslobođeno još devet zatvorenika iz Velike Britanije, SAD-a, Švedske i Maroka, a u svemu je posredovala Saudijska Arabija.  Prebeg se zahvalio saudijskom prijestolonasljedniku Muhamedu bin Salmanu s čijim su privatnim zrakoplovom prevezeni iz Rusije.

- Htio bih također zahvaliti premijeru Plenkoviću na svemu što je činio svih ovih mjeseci za mene. Htio bih zahvaliti ministru vanjskih poslova, htio bih zahvaliti i predsjedniku Zelenskom, koji je u suradnji s našim ministrom i premijerom mnogo toga učinio i doveo do toga da konačno budemo oslobođeni iz zarobljeništva - poručio je Prebeg koji se još uvijek nalazi u KB-u Dubrava, a zatražio je i psihološku pomoć.

PREBEG USKORO STIŽE KUĆI Sestra Hrvata oslobođenog u Ukrajini za 24sata: 'Čuli smo se, dobro je. Bila sam zatečena...'

Podrška mu je sestra, a liječnici kažu da je dobrog zdravstvenog stanja.

- Umoran sam, a opet nekako ne mogu spavati. Mislim da mi treba bar 12 sati normalnog sna, da se probudim i da shvatim da se to dogodilo, da sam slobodan. Mogu samo reći da je lijepo biti kod kuće - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • vilim1234 23.09.2022.

    Da oni su ti najvise pomogli,bolje zahvali onim Rusima koji su te zarobili a ne ubili poput psa,a Plenkovica i Radmana boli ona stvar za tebe

  • tuti fruti 13 22.09.2022.

    Sada mu vladda treba nači dobar posao.

  • eva60 22.09.2022.

    Neka si mladiću oslobođen, no kako to ćemo tek saznati, pitanje je na što smo pristali

Komentiraj...
Vidi sve komentare