To je to što me zanima!

'Vjera, narodnost, visina i težina su uvjet za posao’

U tvrtki su joj rekli da je upitnik u skladu s EU standardima i tražili da ga zaboravi. Za Polikliniku Medikol iz Zagreba upitnik nije nimalo uvredljiv
Vidi originalni članak

U zagrebačku Polikliniku Medikol došla sam u rujnu na razgovor za posao na prijamnom šalteru. Upitnik koji sam morala popuniti bio je krajnje uvredljiv, priča diplomirana politologinja Marica Rukavina (29). Pitanja poput “Koje vjerske blagdane slavite?”, “Koje ste narodnosti?”, “Koliko ste visoki i teški?” i “Alkoholizirate li se?”, smatra diskriminacijom. U tvrtki su joj rekli da je upitnik u skladu sa standardima EU i tražili da ga zaboravi. Za Medikol upitnik nije uvredljiv. Kažu da pitanja o vjeri postavljaju kako bi radniku omogućili da slavi svoj blagdan, a visinu i težinu kako bi mu osigurali prikladnu odjeću.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • user_29428 29.09.2008.

    Admine neobrazovani vrhunac tvoje karijere je da tu sjediš i brišeš komentare... ili sanjas da postaneš novinar 24h pa da svojim ogronim vokabularom i pameću napišeš veliki članak od 15 riječi, jer očigledno je takav uvjet za sve novinare 24h. Koje si ti pitanje u upitniku imao... ime i prezime(može XX)... glup, gluplji (zaokruži ponuđeno). Pozdrav vašim nadređenim koji vas zapošljavaju, vidi se da su profesionalni i da im je upitnik jako dobar.

  • user_29428 29.09.2008.

    Bi li itko od vas uzeo osobu sa neurednim licem za rad u kozmetici, specijalca od metar i 55, debelog u prodaji zdrave prehrane, snajperista sa dioptrijom, kirurga kojem se tresu ruke, vozača koji boluje od epilepsije,..... a što bi nedostajalo imati ateiste oni bi radili za Božić i ostale vjerske praznike,a pravoslavci, muslimani, katolici , židovi... lako bi se dogovorili kada će tko raditi?!?!?

  • Jasnna 29.09.2008.

    I nije čudo što diskriminiraju rade privatnici. kada se to radi i na policijskoj akademiji imaš odlične rezultate testa, savršeno zdravstveno stanje a onda te otpile zbog visine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare