To je to što me zanima!

Vjernici iz Okučana Bibliju će čitati non-stop pet dana i noći

Vjernici župe sv. Vida iz Okučana po četvrti puta korizmu počinju čitanjem Biblije. Za čitanje se prijavilo oko 180 vjernika, od školaraca do umirovljenika
Vidi originalni članak

Vjernici župe sv. Vida iz Okučana po četvrti puta korizmu počinju čitanjem Biblije. Prvi je čitao župnik fra Mario Radman, na Čistu srijedu, nakon mise i obreda pepeljanja. Nakon njega nastavili su vjernici, i tako će biti pet dana i pet noći bez prestanka. Čitanje Svetog pisma prekidat će samo tijekom mise

Za čitanje se prijavilo oko 180 vjernika, od školaraca do umirovljenika. Svatko će čitati pola sata. Kada ujutro 10. ožujka pročitaju i posljednji redak, oglasit će se sva crkvena zvona, koja će označiti kraj.

- Vjernicima puno znači čitati i čuti riječ Božju, pročitati svoj dio u tri ujutro najmanja je žrtva koju mogu prinijeti - pojasnio je župnik Radman.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Milodar POOPovac 06.03.2014.

    Žgadija se propela na stražnje noge radi nečega što ih se ni na koj način ne tiče.

  • ban_ana8 06.03.2014.

    Ja sam za to da svatko radi što voli i što ga ispunjava. Ako ljude ispunjava čitanje Biblije za korizmu, zašto nebi to radili? A vi koji kritizirate svakim komentarom cijeli tekst možete se sramiti jer ko ste vi? Govorite u humanosti, a sami nikad nikome ne pomažete. Sram vas bio, koliko ogorčeni i pokvareni morate biti da vas smeta što je neko odlučio čitati Bibliju, da nije žalosno bilo bi smiješno. Kad se organizira gay parada koju država financira to podržavate, a kada se grupa ljudi samostalno skupi da rade što vole to vas smeta, pazi molim te.

  • milan jovan i ostali dolje 06.03.2014.

    Jako dobro napisan članak s ciljem javnog linča na vjernikei Crkvu. Potpuno nebitan članak, koji nema veze s vezom. Inače u 80% župa je uobičajeno čitanje Biblije i ne vidim da je tu nešto revolucionarno pa bi trebalo na ovom portalu pisat o tome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare