To je to što me zanima!

Vjerovnici zatražili pokretanje stečaja propalog ''Keruma''

Zahtjev za stečaj prva je podnijela zagrebačka tvrtka "Lola Ribar", kojoj je Kerum ostao kratak 208 tisuća kuna. Ezimit grupi iz Makedonije duguje pola mil. kuna
Vidi originalni članak

Propaloj tvrtki "Kerum" prijeti stečaj koji je zasad zatražilo četvero od mnogobrojnih vjerovnika kojima je propali veletrgovac ostao dužan. Kerum je prije par mjeseci pokušao taktičkim otvaranjem Kerum trgovine d.o.o. izbjeći prijenos dugova na novu firmu, koja je u međuvremenu također postala bivša. 

Početkom listopada tvrtka "Kerum" je imala 62,3 milijuna kuna nepodmirenih dugovanja. 

Zahtjev za stečaj prva je podnijela zagrebačka tvrtka "Lola Ribar", kojoj je Kerum ostao kratak 208 tisuća kuna. Uplatili su i predujam za pokretanje stečaja za koji je potrebna neprekidna blokada firme u trajanju od 60 dana. Kako će taj uvjet uskoro biti ispunjen, stečajni sudac bi  već idućeg tjedna mogao pozvati predstavnika "Keruma" na očitovanje o stečaju. 

Stečaj nekad moćnog trgovačkog lanca zatražila je i firma Ezimit zbog duga od 147 tisuća kuna. Ezimit grup iz Makedonije također želi "Keruma" otjerati u stečaj kako bi podmirila dug od pola milijuna kuna. 

Stečaj je prije tjedan dana zatražila i tvrtka Perfa-Bio, kojoj je Kerum dužan 432 tisuće kuna za isporučena jaja.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • pustertal 29.10.2012.

    432 tisuće samo za jaja ajoj kerume boli glava.

  • konjina 25.10.2012.

    veli kerum da nema novaca ali pod dug daje da se igrate s fanny

  • recina 25.10.2012.

    e moj kerume sve se vraca sve se placa da si covik ne bi ti se to desilo robu uzimas a ne placas radnike gazis i koristis i mislis da si neko i nesto e bogami nisi.da si posten i ljudi bi bili bolji prema tebi samo sta ti neznas sta je postenje ali zelim ti sve najbolje nebi bilo u redu da te kledem ne bi ni ja onda bio drukciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare