To je to što me zanima!

Vještak uzeo mito i tužen je zbog liječničke pogreške

Isti vještak koji je bivšeg Maškarinova liječnika pozvao da prizna pogrešku uzeo je mito, operirao i rekao da je sve u redu. Za 2 dana žena je umrla
Vidi originalni članak

Profesor Vuk Borčić, član vještačkog tima Medicinskog fakulteta u slučaju Maškarin, i sam je procesuiran zbog primanja mita i nesavjesna liječenja. On je u srijedu na sudu u Rijeci pozvao kirurga Branka Popovića da bude džentlmen i prizna pogrešku pri operativnom zahvatu nad Miroslavom Maškarinom. Paradoksalno, doktor Borčić je 1994. kazao Peri B. da će operirati njegovoj sestri F.Č. tumor abdomena ako obitelj za to ispuni 'obavezu', piše Jutarnji list. Brat bolesne F.Č. dao mu je za operaciju 5000 njemačkih maraka. Nakon operacije obitelj je uvjeravao da F.Č. čeka još dug život. Dva dana kasnije žena je preminula. Borčić je obitelji kazao da je umrla od plućne embolije i da je na jetrima imala dva tumorna čvora. No nakon obdukcije članovi obitelji doznali su da je žena umrla od "plućnog endema uzrokovanog akutnim otkazivanjem srca i krvotoka". Pero B. je podnio prijavu protiv doktora, a o svemu je izvijestio i tadašnjeg ministra zdravstva Andriju Hebranga. Nakon istrage Borčić je sredinom 1995. dobio otkaz zbog primanja mita. No poslije je vraćen u bolnicu, gdje je ostao do odlaska u mirovinu. Nakon 11 godina postupka Pero B. je dobio nepravomoćnu odluku da mu kirurg mora vratiti novac.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • trešnja 27.02.2009.

    Zašto je doktorima-liječnicima i političarima tako teško priznati grešku...zato jer su oholi i bahati te se smatraju vrednijima od običnih ljudi.Vrijeme je da se spuste na zemlju,jer oni su kao i svi drugi,a ljudima-pacijentima preporučujem da sami učine najviše za svoje zdravlje i ne vjeruju slijepo samo liječnicima,makar oni pričali najveće gluposti!!!!!O praznim obečanjima političara prije izbora ne bih gubila riječi,oni su tu da se obogate,a nama da ponude mrvice sa poda,a vi vidite da li je to istina ili nije.

  • luna2 27.02.2009.

    To je pokvarenost najgore vrste, liječit ću ako mi se plati.Da bog da im kraj života bil posebno traumatičan!

  • tužni šokac 27.02.2009.

    mislim da i novi ministar izbjegava ući u srž korupcije puno se slika a to znamo kakav jekraj

Komentiraj...
Vidi sve komentare