To je to što me zanima!

Premijer Plenković: Osuđujemo brutalne napade i prijetnje na demonstracijama u Sarajevu

Sjednica Vlade održava se u četvrtak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Na početku sjednice premijer je komentirao otvorenje Pelješkog mosta i prosvjede u Sarajevu
Vidi originalni članak

Pelješki most je zasigurno najveći infrastrukturni projekt, najupečatljiviji i najznačajniji koji smo ostvarili u vrijeme našeg mandata, poručio je na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuvši se na konačno otvaranje Pelješkog mosta za promet.
- Ovo znači jednu sasvim novu situaciju za cijelu Hrvatsku i potpuno novi način života građana na jugu - dodao je.

Podsjetio je kako je ovog tjedna bio i u BiH te se osvrnuo na prijedlog visokog predstavnika Christiana Schmidta o izmjenama izbornog zakona, ocijenivši ga mudrim i kvalitetnim.
- Mi smo očekivali, obzirom na najave, da će taj paket biti puno širi, ali obzirom i na najave da su kroz nekoliko tjedana moguće intervencije, vjerujemo da će to biti svojevrsna zadnja brana prije izbora 2. listopada - rekao je i osudio demonstracije u Sarajevu. 

NOVE KRITIKE Schmidt: Političari u BiH nemaju puno vremena. Ne dogovore li se, opet ću morati djelovati

- Osuđujemo brutalne napade i prijetnje na demonstracijama u Sarajevu te demonstracije su politički orkestrirane.  Pozivamo sve, naročito političke predstavnike, da se suzdrže od takvih izjava. Mi ćemo se i dalje čvrsto zalagati za jačanje položaja Hrvata - rekao je Plenković.

Vlada će donijeti smjernice i preporuke za uštedu plina

Vlada će u četvrtak na sjednici usvojiti smjernice za uštedu energije u Republici Hrvatskoj, dokument koji je pripremilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji sa Institutom "Hrvoje Požar".

NEKOME MAĆEHA, NEKOME MAJKA Vlada daje milijune za obnovu BiH, a na Banovini ljudi još čekaju prva rješenja o rušenju

Na dnevnom su redu i prijedlog zakona o Registru zaposlenih i centraliziranom obračunu plaća u javnom sektoru te prijedlog zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • 28.07.2022.

    ..... a da se i mi prebrojimo ,da Ali vidi ,da nas ima..? 

  • 28.07.2022.

    ae reka bi šemso iz NMK dohakaće tebi laura i tamara...

  • sircus 28.07.2022.

    samo granice filtrirat za ratne huskase

Komentiraj...
Vidi sve komentare