To je to što me zanima!

Vlada Crne Gore odlučila da će primiti pet migranata iz Italije

U Crnu Goru ilegalnim tokovima svakodnevno preko Albanije dođe oko 20 migranata koji brzo nastavljaju svoj put preko Bosne i Hercegovine i Hrvatske do  zapadnih zemalja EU-a
Vidi originalni članak

Vlada Crne Gore odlučila je u četvrtak da će na zahtjev Italije prihvatiti do pet migranata s broda Diciotti, koji su se krajem prošlog mjeseca iskrcali na talijanski otok Siciliju.

“Vlada je, uvažavajući principe humanosti i solidarnosti s ljudima u nevolji kao tradicionalne vrijednosti crnogorskog društva, potvrđene mnogo puta u novijoj povijesti, odlučila da Crna Gora na molbu Italije prihvati do pet migranata s broda Diciotto”, navodi se na Twitter računu vlade.

Također se navodi da jednoglasno donijetom odlukom. crnogorska Vlada potvrđuje svoju posvećenost europskom sustavu vrijednosti i afirmira ljudsko dostojanstvo.

Talijanska vlada je prošli tjedan preko svog veleposlanstva u Podgorici zatražila od Crne Gore da primi izvjestan broj migranata, od 140 njih koliko se iskrcalo na Siciliji.

U Crnu Goru ilegalnim tokovima svakodnevno preko Albanije dođe oko 20 migranata koji brzo nastavljaju svoj put preko Bosne i Hercegovine i Hrvatske do  zapadnih zemalja EU-a.

Ured Međunarodne ogranizacije za migracije (IOM) za Crnu Goru smatra kako je pitanje da li migranti žele doći u Crnu Goru i u unjoj ostati jer je ne vide kao svoje krajnje odredište.

U toj organizaciji ističu kako se može očekivati da ukoliko Podgorica prihvati migrante iz Italije oni odmah potraže drugi način da se domognu bogatih europskih zemalja.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • smint 07.09.2018.

    Same žene i djeca, kako se i vidi na slici.

  • Miške 07.09.2018.

    Nakon zaršetka 1.svj rata Stara Jugoslavija je na granicu Crne Gore i Albanije, poslala Zagorce i mog oca. Naslušao sam se priča sa te granice. Izbjegli su atentate na način da je moj otac otišao u albansko selo u C.G. i dogovorio privatno primirje: vi nemojte pucati na nas, a mi ćemo zažmiriti kad idete na svoje njive preko granice. Kad su odlazili, Albanci su za njima plakali. Pola stoljeća kasnije, kao mladi vodnik- stažista ŠRO na Trsatu uvježbavali smo Kosovare i makedonske Albance za graničare na talijanskoj i slovenskoj granici. Uzorni vojnici. Dobio je vučjaka i snajper. Ako je ranio nekog u pokušaju ilegalnog prelaza granice, odmah je dobio 14 dana otpusta, a ako ga je ubio, 1 mjesec. Tako se čuvala granica. I kako je to napisao Nikolaj Ostrovski "Tako se kalio čelik".

  • 07.09.2018.

    Ostat će na Balkanu i milionček migranata jer ne mogu preko žice kojom je okružen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare