To je to što me zanima!

Vlada dobila najvišu ocjenu u zadnje tri godine, raste i SDP

Prema istraživanju provedenom u razdoblju od 31. srpnja do 3. kolovoza, da su sada parlamentarni izbori HDZ bi dobio 31,3 posto glasova , a SDP 26,6 posto
Vidi originalni članak

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocija plus Cro Demoskop pokazalo je nastavak blagog trenda smanjenja prednosti HDZ-a i njegove koalicije nad SDP-om i lijevom koalicijom

Prema istraživanju provedenom u razdoblju od 31. srpnja do 3. kolovoza, da su sada parlamentarni izbori HDZ bi dobio 31,3 posto glasova (30,4 u srpnju) , a SDP 26,6 posto (25,5 u srpnju). Orah je s 5,1 posto na trećem mjestu, a četvrti je Živi zid s 4,8 posto. 

Što se tiče koalicija najjače je i dalje ona HDZ-ova koju bi odabralo 32,7 posto ispitanih (30,7 posto u srpnju). Slijedi ju SDP-ova koalicija koju preferira 30,1 posto anketiranih (28,3 posto u srpnju).

Nakon odluke o raskidanju Arbitražnog sporazuma sa Slovenijom narasla je i potpora aktualnoj Vladi koju sada podupire 41,4 ispitanih. Taj je postotak prošli mjesec iznosio 36,3 posto. 

Za svoj rad Vlada je dobila ocjenu 2,52, u odnosu na 2,31 iz srpnja. Riječ je o najvišoj ocjeni u posljednje tri godine.

Najpozitivnija političarka i dalje je Kolinda Grabar Kitarović, a slijede ju Josip Leko i Zoran Milanović. Najnepopularniji je Tomislav Karamarko, a odmah iza njega smjestio se Zoran Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 230

  • PANIC 06.08.2015.

    Na kraju rata mrtvi se broje, bilo koja koalicija pobjedi biti će pobjednička a narod je uvijek gubitnik.

  • NinaPetkovic 05.08.2015.

    Živi Zid je treća opcija, prava opcija za nas koji skupljamo boce, ne možemo živjeti od najniže plaće, od mizernih mirovina, ne želimo više podjele na plave, crvene, zelene, nacionaliste, rasiste....Želimo život dostojan čovjeka, suverenu državu sa svojom valutom, HNB koja štampa svoj novac i ne posuđuje ga od stranog gazde PA ONDA VRAĆA S KAMATAMA! Želimo živjeti u Hrvatskoj a ne u Irskoj i ko zna gdje! Svoj glas dajem Živom Zidu jedinoj nadi koja ne pravi podjele među ljudima na bilo kojoj razini, koji želi promijeniti našu monetarnu politiku, vratiti naš suverenitet koji smo poltronski izgubili.

  • matura 05.08.2015.

    Normalno i očekivano

Komentiraj...
Vidi sve komentare