To je to što me zanima!

Vlada gubi potporu ljudi, a Sanader je najomraženiji

Svega 26,8 posto građana podržava Vladu, dok je u veljači na strani Vlade bilo 57,1 posto. Već osam mjeseci zaredom najpozitivniji je Josipović
Vidi originalni članak

Rezultati istraživanja agencije Promocija plus pokazuju kako Vlada Jadranke Kosor bilježi sve manju potporu građana. Ovomjesečno istraživanje pokazuje i rast prednosti stranaka okupljenih oko SDP-a u odnosu na vladajuću koaliciju. SDP je i dalje najpopularnija stranka, a 32,3 posto građana izabralo bi baš njih. HDZ je na drugom mjestu s 23,4 posto, HNS i dalje čvrsto drži treće mjesto sa 6 posto, a HSS je zadržao četvrto mjesto s rezultatom od 5,1 posto. HSLS je po prvi put na petom mjestu, a njima bi na izborima glas dalo 3,2 posto ljudi. Ta stranka bilježi porast popularnosti u posljednjih mjesec dana.

JOSIPOVIĆ NAJPOZITIVNIJI I NAJPOPULARNIJI
Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji i najpopularniji političar u Hrvatskoj. Čak 40 posto građana smatra ga pozitivnim, a predsjednik već osam mjeseci drži prvo mjesto. Drugi pozitivac je guverner HNB-a Željko Rohatinski koji iz mjeseca u mjesec dobiva sve veću podršku. Treći je Zoran Milanović čime ga nakon punih godinu dana građani doživljavaju pozitivnijim od premijerke kojoj pada popularnost. Kosor je pozitivna za 7 posto ispitanika. Ovaj je mjesec Sanader najnegativniji političar za 30,5% ispitanika. Odmah iza njega je Jadranka Kosor s 12,9 posto, na trećem je mjestu kategorija 'svi političari', dok je četvrti najnegativniji Milanović. Potpora politici koalicijske Vlade iz mjeseca u mjesec se topi. Dok je Vladu u veljači podržavalo 57,1 posto građana i dalo joj ocjenu tri, početkom rujna potpora se istopila. Tako sada svega 26,8 posto ispitanika podržava Vladu, a za svoj rad dobila je ocjenu 2,37. Potpora članstvu u EU pala je na 50,8 posto, s 52,7 posto prije mjesec dana. Protiv članstva je 39,5 posto građana, a 9,7 posto se ne može odlučiti.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • antonio vruće mi je 03.09.2010.

    bit će da je od tih 26% 10% glasača dijaspore koje nikad nije bilo u hrvatskoj da vide što se dešava, a ostatak su polu pismeni ljudi koji su zavedeni HDZ-om kako je on stvorio državu....sramota....

  • Bili Joso 03.09.2010.

    Globalna ekonomska kriza i stagnacija gospodarskog i socijalnog razvoja RH direktno utječu na pad popularnosti hrvatske Vlade. Vlada gubi potporu ljudi. Poštovana predsjednice Vlade RH gospođo Kosor hrvatska Vlada treba imati bolji dijalog s hrvatskim građanima i više uvažavati mišljenje hrvatskih građana. Gospođo Kosor, bili ste vodeći politički lider u Hrvatskoj, budite to opet.

  • sestra 03.09.2010.

    Kaže Kosorka:\"Treba se držati zakona kao pijan plota!\". Pa u tom slučaju, gđo Kosorice, dajte kolektivnu ostavku, jer nakon tolikih gafova za ovo kratko vrijeme što ste na vlasti, bolje da podvijete rep i sakrijete se u mišiju rupu! Mada mislim, da nijedna stranka u HR nije zrela da preuzme odgovornost i narod vrati u blagostanje! Sve u svemu, teško nama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare