To je to što me zanima!

Vlada je povećala naknade za predsjednike biračkih odbora

DIP zbog zahtjevnosti provedbe glasovanja i osiguranja epidemioloških mjera na biračkim mjestima predlaže da se predsjednicima i zamjenicima predsjednika biračkih odbora poveća naknada
Vidi originalni članak

Vlada je u petak na telefonskoj sjednici prihvatila prijedlog Državnog izbornog povjerenstva (DIP) o povećanju naknade za rad predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora na predstojećim parlamentarnim izborima.

DIP zbog zahtjevnosti provedbe glasovanja i osiguranja epidemioloških mjera na biračkim mjestima predlaže da se predsjednicima i zamjenicima predsjednika biračkih odbora u Republici Hrvatskoj isplati u iznosu od 400 kuna, a u inozemstvu od 500 kuna neto.

Vlada je na telefonskoj sjednici zadužila Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo civilne zaštite za dostavu medicinske zaštitne opreme koju će isporučiti DIP-u za potrebe biračkih odbora i izbornih povjerenstava, u količini koja je sukladna preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tim mjerama Vlada RH na vrijeme poduzima sve potrebne aktivnosti u cilju zaštite članova biračkih odbora koji su zaduženi za provedbu pojedinih izbornih radnji s ciljem zaštite osoba koje sudjeluju u njihovoj provedbi, poručuju u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Pivski trbuh_1988 26.06.2020.

    Jos jedan razlog zbog kojeg ne izlazim na izbore.

  • ChandlerBing4 26.06.2020.

    Postno, nekoliko puta sam bio u birackom odboru (nisam bio zamjenik niti predsjednik) i stvarno nije posteno da oni imaju samo 50 kuna vise od ostalih clanova jer daleko vise posla rade, iskreno ja ne bi pristao biti zamjenik ili predsjednik samo zbog 50 kn vise, a mozda ni zbog tih 100.

Komentiraj...
Vidi sve komentare