To je to što me zanima!

'Garantiram, porezni obveznici neće dati ni kune za Agrokor!'

Ako Vlada mene smijeni onda vjerovnici odlučuju hoće li ići na podizanje kamatne stope i na taj način procjenjuju hoće li netko tko će doći nakon mene ispuniti sve planove koje su dogovorili sa mnom
Vidi originalni članak

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor, održao je konferenciju za medije nakon sastanka s dobavljačima na kojoj je govorio o situaciji u koncernu, ali se i osvrnuo na informacije da ga Vlada, temeljem ugovora koje je on sklopio s kreditorima, ne može smijeniti bez njihova odobrenja.

POGLEDAJTE VIDEO

- Postavlja se pitanje može li Vlada mene smijeniti ili ne, i odlučuju li o tome kreditori. Naravno da Vlada mene može bilo kad smijeniti i kreditori o tome ne odlučuju. 

- Ako Vlada mene smijeni onda vjerovnici odlučuju hoće li ići na podizanje kamatne stope i na taj način procjenjuju hoće li netko tko će doći nakon mene ispuniti sve planove koje su dogovorili sa mnom. To je jedini smisao te klauzule, nisam bitan ja, bitno je tko je potpisao ugovor.

Ramljak je pojasnio kako je spomenuti ugovor potpisan u 'uvjetima najveće nestabilnosti kada je bilo nemoguće dobiti kredit'.

- Došlo je do raspada HDZ-a i Mosta, bilo je neizvjesno hoće li Vlada dobiti podršku i oni su inzistirali tada da se ta klauzula ugradi koji nije sporna u slučaju da dođe do novih okolnosti.

Govorio je i o sastancima u vrijeme najveće krize u Agrokoru:

- U Zagrebu je boravio ogroman broj ljudi iz financijskih institucija. Tražili su me jer već 20 godina radim ovaj posao. Nalazio sam se s njima. Koje sam ja povjerljive informacije mogao dati fondu koji je tada već kupio obveznice?

Taj aranžman proglašen je veleizdajom, je li on dobro iskomuniciran s javnošću, upitali su novinari, na što Ramljak odgovara:

- On možda nije dobro iskomuniciran. Sad se pojavljuje kao aktualan, a potpisali smo ga u lipnju. Taj ugovor nije od jučer. Zamislite se, zašto s baš u ovom trenutku to aktualizira. Ako vi smatrate da sam ja namjerno stavio klauzulu u ugovor da me se ne može smijeniti, onda sam ja veleizdajnik i u redu je onda da me svi osudite.

Nigdje ne stoji da će država bilo što platiti?

- Garantiram vam nema nikakvog državnog jamstva. Porezni obveznici nisu dali novac za ovaj kredit i neće platiti ovaj kredit.

Zašto sve ovo danas?

- Mene pitate? Mislim da to pitanje treba ići negdje drugdje. Ogromni interesi su ugroženi, zašto nakon objave revizorskog izvješća meme nitko nije upitao ni za jednu brojku iz tog izvješća? Ja se mogu odazvati Povjerenstvu za Agrokor i sve objasniti, nema tu nikakvih problema.  

Jesu vam odnosi sa Sberbankom najveći uteg?

- Ja bih rekao da jesu.

Vidaković: Dobavljači su sada u boljoj poziciji

Prije Ante Ramljaka, novinarima se obratila i prokuristica Kraša te predstavnica dobavljača Marica Vidaković. 

- Naš zahtjev je da se do 30. lipnja, do krajnjeg roka kad je nagodba, da se 100 posto plati granični dug. Mogu reći da smo ponosni na ono što smo uspjeli, zdravo tkivo hrvatskog gospodarstva. Uspjeli smo sačuvati selo. Gotovo nitko nije vjerovao da ćemo naplatiti dio duga i ići na isplatu stopostotnog duga, rekla je predstavnica dobavljača i prokuristica Kraša Vidaković. 

Što ako smijene Ramljaka?

- Dobavljače ta pozicija ne brine, njih samo brine hoće li uspjeti naplatiti svoja potraživanja. Ovim posljednjim ugovorom, dobavljači su dovedeni u bolju poziciju.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • cimerrr 27.10.2017.

    Ako su njegovi ortaci u Knighthead kapitalu već zaradili milijardu i osamsto miljuna,to znači da je netko već izgubio te novce.Ako se banke vjerovnici odluče na tužbu protiv hrvatske vlade jer su izgubili novac,vrlo je izvjesno da će međunarodni sudovi donijeti presudu protiv hrvatske vlade i da će sitnozubi sve platiti. Uostalom Hrvatska baš sve parnice vani gubi,sve do jedne!

  • juricajuric179 27.10.2017.

    Čekam samo dan kad će Ramljak biti optužen za veleizdaju i pljačku ostataka iz Agrokora i Hrvatske, a on će na isti naćin zbrisat kao i gazda Todorić, jako mutan i opasan tip, radi protiv Hrvatske.

  • TamnaZvijezda 27.10.2017.

    Nakon takvih garancija, sigurno je da će porezni obveznici vračati dugove kojekakvih "kvazi menađera". Ramljak je i postavljen da pronađe način kako da porezni obveznici vrate dugove koje su ostavili "Todorići, HDZ, i sada na kraju on sam". Samo treba sve skupa što duže trajati da se što više novca prebaci na tajne račune. Zbog toga je Ramljak doveden.

Komentiraj...
Vidi sve komentare