To je to što me zanima!

Vlada MUP-u odobrila kupnju 23 multifunkcionalna vozila

Vlada je u srijedu na sjednici odobrila MUP-u otkup 32 trenutačno unajmljenih vozila za specijalne zadaće policije, kao i kupnju 23 multifunkcionalna vozila
Vidi originalni članak

Vlada je u srijedu na sjednici odobrila MUP-u otkup 32 trenutačno unajmljenih vozila za specijalne zadaće policije, kao i kupnju 23 multifunkcionalna vozila za pojačani nadzor državne granice u sklopu priprema ulaska u schengenski režim.

U okviru Projekta Policijska oprema MUP-u je za specijalne zadaće policije tako odobren otkup 16 kombi vozila za prijevoz uhićenih osoba, 12 dostavnih pick up vozila za prijevoz pasa i četiri terenska vozila u ukupnoj vrijednih nešto više od dva milijuna kuna s PDV-om.

S ciljem pripreme ulaska Hrvatske u sustav Schengena MUP-u je odobrena nabava 23 multifunkcionalna vozila ukupno vrijedna nešto više od 21,5 milijun kuna sa PDV-om, za specijalne zadaće pojačanog nadzora državne granice. Od ukupne svote 17,25 milijuna kuna osigurano je iz Programa Schengen, a 4,3 milijuna kuna u proračunu.

Vlada je osnovala međuresornu radnu skupinu koja treba izraditi prijedlog programa svečanog obilježavanja 25. obljetnice državnosti Republike Hrvatske. Radnom skupinom predsjedavat će predstavnik Ureda premijera. Također, osnovan je i Odbor za obilježavanje obljetnica kojim će supredsjedati predsjednica Republike, predsjednik Sabora te predsjednik Vlade.

Današnjoj sjednici nije nazočio nitko iz Ministarstva uprave. Ministrica Dubravka Jurlina Alibegović je na službenom put izvan zemlje, ali na sjednicu umjesto nje iz ministarstva nije nitko došao.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • dadac2 04.05.2016.

    samo trošite toooooo

  • jo2hn8ny 04.05.2016.

    Mi može netko objasniti, kako izgledaju ta multifunkcionalna vozila MUP-a?

  • JerkoKC 04.05.2016.

    To im je jedino što znaju rafiti i gdje zarađuju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare