To je to što me zanima!

Vlada nudi božićnicu u dva dijela, sindikati ne pristaju

Premijerka javnim i državnim službama želi isplatiti 625 kuna božićnice, a 625 kuna isplatili bi u ožujku. Sindikati ne odustaju od pune božićnice
Vidi originalni članak

Vlada je u srijedu  na sastanku sa sindikatima javnih službi ponudila da im se božićnica isplati u dva dijela. Tako bi prvih 625 kuna isplatili do Božića, dok bi ostalih 625 bilo isplatili tek u ožujku. - Inzistiramo da se zdravstvu isplati puna božićnica jer je već oko 25 posto zdravstvenih ustanova isplatilo punu božićnicu. Nama božićnica ionako ne ide iz proračuna nego su sredstva za božićnice osigurane unutar ministarstva - rekla je predstavnica sindikata zdravstva Spomenka Avberšek. Niti Sindikat policije Hrvatske ne odustaje od pune božićnice od 1250 kuna.
 - To smo rekli i predsjednici Vlade - rekao nam je predsjednik SPH, Dubravko Jagić. "Pregovori" s Jadrankom Kosor su završili, policajci su svoje rekli, a što će reći Kosor, znat će se u četvrtak nakon sjednice Vlade.
 - Mislim da su policajci i previše dali - dodao je Jagić.
Kosor kaže kako očekuje da će sindikati ipak prihvatiti taj iznos jer se trenutno ne može ispoštovati kolektivni ugovor. Kosor će sljedeće godine pokušati "skresati" 32 milijarde kuna koliko se izdvaja za plaće, jer smatra da je to ogroman novac.

KOSOR: SANADERA PITAJTE O HYPO BANCI
Na pitanje da komentira istragu pokrenutu protiv bivših čelnika Hypo banke koja prema pisanju medija u Austriji vodi i prema Ivi Sanaderu, Kosor je rekla da o Hypo banci treba pitati Sanadera. Dodala je i da "tračeve" neće komentirati. Na pitanje hoće li uskoro HDZ imati izvanredni izborni sabor premijerka je rekla da u HDZ- imaju puno drugih planova. Nije htjela reći niti da li joj smeta to što mediji pišu o tome da se Sanader planira vratiti u politiku. Kosor je samo naglasila da Vlada ima puno drugih problema.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • tteeaa 17.12.2009.

    nudi božićnicu u 2 djela, da bi se prije uskrsa hvalili da su dali i "uskrsnicu"...gamad!

  • gremljin 17.12.2009.

    neka ta kravetina ode u Maksimirski ZOO i neka joj savjetnici nađu konja sa najvećim ku...m tako da je može izje...ti kao što ona j..e narod...i da, neka proba izdržati da ne svrši prije ožujka!

  • drug Kardelj 17.12.2009.

    vidi vidi državni službenici samo surfaju a ne rade to se vidi po plusevima i minusima....................

Komentiraj...
Vidi sve komentare