To je to što me zanima!

Vlada o neradnom petku i plaćama lokalnih političara

Premijeka Jadranka Kosor je najavila mjere za jačanje gospodarstva. Krenut će s obnovom subvencije neradnog petka za tvrtkama u krizi
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor najavila je da će Vlada u četvrtak donijeti mjere za jačanje gospodarstva. Predložit će obnovu modela prema kojem država subvencionira neradni petak tvrtkama u krizi. Za to je bilo spremno 200 milijuna kuna, a tvrtke su iskoristile samo 40 milijuna. Izmjenom modela pravo na subvenciju imale bi i tvrtke koje je kriza zahvatila nakon uvođenja te mjere 30. srpnja 2009. Vlada bi trebala raspraviti i konačni prijedlog zakona o plaćama u lokalnoj upravi, prema kojem ni jedan lokalni dužnosnik neće moći imati veću plaću od ministra ili potpredsjednika Vlade. Ako plaću prima iz državnog proračuna umanjit će je za 20 posto. Novi zakon uvodi i direktivu da će lokalne jedinice za plaće moći izdvojiti najviše 20 posto vlastitog proračuna što bi recimo gradonačelniku Siska plaću umanjilo za 5000 kuna. Vlada izmjenama Zakona o porezu na plovila želi malim brodograditeljima pokazati da im želi pomoći. Dodala je kako je Vlada dobila novi rok za raspisivanje natječaja te da će natječaje za brodogradilišta raspisati u veljači.  Premijerka je rekla da će izmjenu zakona predložiti na sjednici u četvrtak, piše HRT.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Darkman 29.01.2010.

    Kako bi stari rekli: \"Mast se ne štedi kad je kanta prazna nego kad je puna, jer kad je prazna nemaš šta štediti\". Pa di su bili prije?

  • crnilabud 28.01.2010.

    ....ko crnogorci kad su glasali u skupštini i izglasali da samo rade srijedom,javi se jedan pa kaže,;Što baš svaku srijedu moramo raditi!!

  • olnada 28.01.2010.

    tako gdjo Kosor,samo naprijed!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare