To je to što me zanima!

Vlada odlučila: Izdat će 1,5 milijardi kuna euroobveznica

Vlada je Saboru predložila i odbijanje prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, koje je predložio HDZ
Vidi originalni članak

Vlada RH na telefonskoj sjednici odlučila je o izdavanju euroobveznica u vrijednosti 1,5 milijardi kuna. Ministar financija Slavko Linić, podsjetimo, tijekom boravka u SAD-u prodao je petogodišnje obveznice u toj vrijednosti.

Obveznice se izdaju po cijeni od 99,472 posto uz kamatnu stopu od 6,25 posto godišnje, a plasirat će se putem voditelja izdanja Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank AG London Branch i J. P. Morgan Securities Ltd.

Odbijen prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Jovanoviću

Osim toga, Vlada je Saboru predložila odbijanje prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću koje su predložili Članovi Kluba zastupnika HDZ-a. 

- Ministar Jovanović nikada nije najavio da će se alternativni predmet vjeronauku uvesti ove ili iduće školske godine, pa je bespredmetna tvrdnja da u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2012. godinu nema financijske osnove za novi nastavni predmet koji bi bio alternativa vjeronauku - piše, između ostaloga, u očitovanju, javlja vecernji.hr.

- Iako ministar Jovanović nerijetko koristi slikovit stil izražavanja, činjenica je da se njegove riječi često krivo prenose i tumače. Tako, primjerice, ministar nikada nije izjavio da je "Sabor kokošinjac", već je rekao da su "brojni ispravci netočnih navoda oko Hrvatskoga sabora stvorili atmosferu kao da je riječ o kokošinjcu", što je bitna razlika. Ministar Jovanović slikovito se izrazio upravo zato da bi se poboljšala učinkovitost rada Hrvatskoga sabora, na dobrobit svih građana Republike Hrvatske, a samim tim i zaštitio Hrvatski sabor kao institucija i svi njegovi zastupnici. Sva relevantna istraživanja pokazala su, naime, da građani gube povjerenje u institucije države, uključujući i sam Hrvatski sabor -navodi Vlada u svom očitovanju.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • pigor22 26.04.2012.

    sa pit bulom nema izbora osim jednog

  • PMF 087 26.04.2012.

    Hrvatska je kao stan iz kojeg su upravo izašli provalnici odnijevši sve što je vrijedilo a ostatak su uništili ili "rasprodali" drugim lopovima. Vlasnici stana su na "minimalcu" a razmažena djeca, već za par dana, hoće novi komp, novi playstation, novi tv, nove "najkice", nove "levisice", novo ovo, novo ono, a skoro niti jedno neće nečim da pripomogne po kući. Još bi to roditelji i nekako "skuckali" ali je stan kupljen na kredit pa pristižu kamate i rate, auto na kredit, tv na kredit, podignut i gotovinski kredit koji se mora vraćati.. Sad vas pitam kako će roditelji udovoljiti djeci i izvaditi se iz krize? Mogu prodati auto (za dosta manje nego što vrijedi) i otplatiti dio kredita, mogu izdati jednu sobicu podstanarima (smanjuje se komoditet) i kako još??? Takvo stanje je i u Hrvatskoj. Pozajmiti se mora jer nema drugog načina da bi se osvježila proizvodnja, samo da se ti novci ubace u nešto što će donositi novac tj. industrija koja će donositi dobiti i zapošljavati ljude, koji će svojim radom otplaćivati postojeće kredite.. Samo lud može očekivati vidnije pomake naprijed u prvih par godina.. Zamislite se u situaciji gore a Hrvatska je još u goroj.. jer su joj lopovluk i nerad u krvi.

  • štefek 25.04.2012.

    ma to je jako dobro od kukuriku vlada , kaj sada vi se bunite kaj ste birali to ste dobili , sada šutite i trpite novo vlast

Komentiraj...
Vidi sve komentare