To je to što me zanima!

Vlada opet povećala trošarine, ali tvrdi: Gorivo ne poskupljuje

Nove trošarine na goriva stupaju na snagu u utorak, kad će se objaviti i nove najviše maloprodajne cijene goriva. Vlada tvrdi da nove trošarine neće utjecati na cijene
Vidi originalni članak

Vlada je u petak održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o visini trošarine na motorne benzine, plinsko ulje i kerozin za pogon.  Trošarine na motorne benzine veće su za 10 lipa po litri, a trošarine na loživo ulje za osam lipa po litri. Uredba stupa na snagu u utorak.  

Vlada je priopćila kako se povećanjem visina trošarine postiže godišnje povećanje prihoda proračuna od oko 230 milijuna kuna, a do kraja ove godine oko 60 milijuna kuna. 

- Predloženo povećanje visine trošarine neće utjecati na maloprodajne cijene naftnih derivata budući da će se za odgovarajući iznos umanjiti premija energetskih subjekata, obzirom da oni više nemaju obvezu držanja odgovarajućih skladišta posebno uređenih i opremljenih za skladištenje goriva, pri čemu se premija energetskih subjekata, sukladno posebnim propisima, odnosi na energente za koje se visina trošarine uređuje ovom Uredbom - stoji u priopćenju Vlade.

U Vladi napominju da će paralelno s povećanjem trošarina na snagu stupiti i Izmjene pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, u kojem su utvrđene nove visine najviših maloprodajnih cijena.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • KarloVukelic_1 02.09.2013.

    Trebali bi svi mi državljani RH koji živimo u RH i koji patimo od ''naših velikana'' (političara) koji od nas kradu iz dana u dan i nikad im nije dosta, izaći iz države na koji dan u naše susjedne zemlje.

  • ljdolenc 02.09.2013.

    Kaj je vladi opet ponestalo novčića za ogromnu mašineriju " birokraciju" ,pa će opet mali spaštati.....Ma tako treba....valjda kada dotaknemo dno ćemo se konačno dignuti protiv ove vlade i birokracije.

  • ludom 02.09.2013.

    Kada im iz blagajne jave da je već skoro sve potrošeno, brzo iz rezervnih opcija izvade već spreman namet i stvar opet neko vrijeme funkcionira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare