To je to što me zanima!

Vlada planira smanjiti PDV na hranu, prvo pojeftinjuje meso?

Ministar Tihomir Jakovina rekao je i da Vlada planira povećanje carina na izvoz žitarica kako ne bi ostali bez njih kada budu na visokoj cijeni na svjetskoj burzi
Vidi originalni članak

Kako bi zaustavili poskupljenja koja su posljedica suše, Vlada razmišlja o smanjenju PDV-a na hranu, javlja dnevnik.hr.

Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina rekao je da rade dobru analizu s nizom parametara koji uključuju i smanjivanje dijela PDV-a na hranu. 

Prema neslužbenim saznanjima dnevnik.hr-a, prvo bi trebalo pojeftiniti meso.

Ministar je rekao i da Vlada planira povećanje carina na izvoz žitarica kako ne bi ostali bez njih kada budu na visokoj cijeni na svjetskoj burzi. Štete od suše su velike, a ministar razmatra opcije koje bi trebale pomoći poljoprivrednicima. Sastanak u četvrtak trebao bi donijeti nova rješenja. 

Idi na 24sata

Komentari 128

  • Markoo1995 16.08.2012.

    šta će ga smanjit 1% i onda će se time hvalit 2 godine

  • IvanHanuljak 15.08.2012.

    ovo vase planiranje je ustvari veliko zakašnjenje.plaćaju se raznorazne studije za kojekakve gluposti,a kad dođe ovakva situacija,e onda treba godina dana dok se odluči šta i kako dalje.očito da uopće nema nikakvih razrađenih planova za krizne situacije poput ove.nedaj Bože nekog potresa ili sl.dok bi se dogovorilo došla bi i 2030 godina.

  • sonny33 15.08.2012.

    Ovo su priča za malu djecu, bedastoče ako se PDV smanji pa to trgovci jedva čekaju da opet za tolko podignu cijene i to jeto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare