To je to što me zanima!

Vlada poljoprivrednicima daje 32,5 mil. kn za naknadu šteta

Ministar poljoprivrede najavio je da će se iz proračunske pričuve izdvojiti novac za one poljoprivrednike koji su uslijed elementarnih nepogoda imali više od 60 % štete
Vidi originalni članak

Dvadeset dana prije izbora, tehnička Vlada odlučila je nadoknaditi štete poljoprivrednicima. Kako je najavio ministar Petar Čobanković, iz proračunske pričuve izdvojit će novac za poljoprivrednike koji su uslijed elementarnih nepogoda imali više od 60 posto štete.

- Ova godina nije bila idealna za poljoprivrednu proizvodnju, bilo je suša, olujnih nevremena s tučom, a ponegdje je šteta za povrćare bila i 100-postotna. Zahvaljujući vama, gospođo predsjednice, osigurano je 30 milijuna kuna, što su značajna sredstva. Ona su u ovoj teškoj godini štednje i kresanja, stvorila mogućnost da se proizvođači obeštete – rekao je Čobanković. 

Sa 2,5 milijuna kuna obeštetit će i povrćare koji su imali štetu zbog bakterije Escherichia coli zbog koje je pala prodaja i cijena povrća u jeku povrćarske sezone. Na novac mogu računati svi oni koji su u sustavu PDV-a i ARKOD-a i ako su podnijeli molbu za potporu za blitvu, cvjetaču, kelj, krastavac, kupus, papriku, rajčicu i salatu. Po četiri kune za četvorni metar poljoprivrednici će dobiti ako imaju oranicu i po deset kuna za četvorni metar ako imaju staklenik. 

Vlada je podijelila i novčane nagrade sportašima i njihovim trenerima koji su osvojili svjetske ili europske medalje, a među njima su i sportaši s invaliditetom. Radi se o 515 tisuća kuna. Vlada će poslati i 45 šatora potresima pogođenoj Turskoj. Njihova vrijednost je oko milijun kuna.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • slavic 16.11.2011.

    ma neče oni vidjeti ni lipe skoro to je samo trik!Vlada veli če isplatiti a da ne porezni obaveznici možda!

  • lolita 29 16.11.2011.

    zahvaljujući vama gospođo predsjednice... JAOOOO!!! Pa jel ona to iz svog džepa izvadila pa dala? Mamu vam svima lopovsku!!! Gadite nam se gnjide, pa u dupe to debelo je poljubi Čobi!! Uništili ste nas seljake vašom izvanrednom politikom!! Sad dajete ono sto nam pripada a ti se zahvaljuješ njoj

  • feba 16.11.2011.

    Ma odakle će oni isplatiti te novce?S kojeg fonda će opet uzeti i isprazniti ga?Uostalom imaju li oni moralno pravo pred izbore obećavati takve stvari?Jadni su oni koji dođu poslije njih dok ne raščiste sva njihova obećanja.Kud HDZ prođe ni trava ne raste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare