To je to što me zanima!

Vlada prodaje stanove za 5.800 kuna po kvadratu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pune blagajnu: Državni stanovi prodavat će se zaštićenim najmoprimcima po početnoj cijeni od 5808 kn po kvadratu. Cijena ovisi o zgradi i gradu
Vidi originalni članak

Vlada je odlučila prodati 3000 stanova u državnom vlasništvu, kao i 1900 stanova u vlasništvu MORH-a. Državni stanovi prodavat će se zaštićenim najmoprimcima po početnoj cijeni od 5808 kuna po kvadratu. Konačna cijena kvadrata stana ovisit će o položaju stana u zgradi te o tome nalazi li se u gradu do 100 tisuća ili više od 100 tisuća stanovnika. Popuste na kupnju stana moći će ostvariti branitelji i izbjeglice. U Vladi su napomenuli da je ova imovina godinama opterećivala Središnji državni ured zbog održavanja zgrada. Vjeruju da je ponuđeno 'pravedno riješenje'.

DIV PREGOVARA O KUPNJI BRODOSPLITA
Pregovori o prodaji brodogradilišta nastavit će se sa samoborskim DIV-om koji je zainteresiran za Brodosplit, zagrebačkim Jadranskim ulaganjima koji se javio za preuzimanje Brodotrogira te njemačkim Crown Investmentom, koji želi kupiti riječki 3. maj, izvijestio je ministar gospodarstva Đuro Popijač na sjednici Vlade. Izvijestio je da su na natječaj stigle četiri ponude za kupnju tri škvera, a spomenute ponude ocijenjene su kao zadovoljavajuće. Za ostala brodogradilišta ponude za preuzimanje nisu stigle pa je njihova budućnost neizvjesna. No, Vlada je od Europske komisije tražila da se Uljanik isključi iz procesa ubrzane prodaje hrvatskih škverova jer se ne radi o tvrtki u poteškoćama.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mmarek10 02.09.2010.

    5.800 kuna po kvadratu, pa nije ovo new york. tko to može kupiti??? sanader, polančec, jaca, bebić.... itd,itd,itd . sve se to radi planski.

  • ribić 02.09.2010.

    Nisu li ti stanovi sagrađeni u socijalizmu, prema tome nekom su pripadali, bili su kupljeni, bili su društveni, neko je imao stanarsko pravo. Onda ih je Franjo podržavio, kao i poduzeća, bez obeštečenja onih kojima se uzimalo od plače. Sad to HDZ rasprodaje kao da im je djedovina.

  • tužni šokac 02.09.2010.

    evo šanse za lopovluk stan će kupiti onaj koji ima opet na hrvatski način,vraćamo se u rane devedesete ja nevjerujem da će poštena trgovina biti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare