To je to što me zanima!

Vlada reže gdje god stigne: Plaće sudaca 10 posto niže

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U saborsku proceduru poslane su i izmjene zakona o pravima zastupnika kojim se postrožuju uvjeti za stjecanje povlaštene saborske mirovine
Vidi originalni članak

Plaće sudaca i pravosudnih dužnosnika snizit će se za 10 posto, odlučila je Vlada koja je nedavno predložila i 10 postotno kresanje plaća zastupnicima i članovima Vlade. Štedi se gdje god se stigne. Tako više nema vode u plastičnim bocama i sokova u novinarskoj sobi u Vladi. Okrijepiti se može samo vodom natočenom u staklenim bokalima te kavom.
- Da i na taj način štedimo - kratko je komentirao glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun. No, ne štedi se na članovima Vlade koji i dalje piju flaširanu vodu. U saborsku proceduru poslane su i izmjene zakona o pravima zastupnika kojim se postrožuju uvjeti za stjecanje povlaštene mirovine. Prema prijedlogu, zastupnici i članovi Vlade da bi stekli pravo na povlaštenu mirovinu, morat će odraditi puni mandat od četiri godine, a ne kao do sada, pola mandata. Povećava se i dobna granica za umirovljenje, i to s 55 na 60 godina za muškarce i s 50 na 55 godina za žene. Zastupnicima i članovima Vlade u staž se više neće uračunavati vrijeme u kojem su zamrznuli mandat zbog neke druge dužnosti. Premijer je na početku sjednice Vlade čestitao hrvatskom konzorciju Konstruktor na dobivenom poslu u Crnoj Gori. Tvrtka će graditi 188 kilometara autoceste koja prolazi kroz Crnu Goru, a posao je vrijedan tri milijarde eura. Vlada je u Sabor na ratifikaciju uputila Zakon o potvrđivaju Sjeveroatlanskog ugovora kako bi 3. travnja na summitu NATO-a mogli pristupiti tom vojnom savezu. Sanader je poručio i da se Hrvatska mora izboriti za što skorije ukidanje slovenske blokade pregovora.
- Mi smo spremni završiti pregovore ove godine i tijekom 2010. ili početkom 2011. najkasnije postati članica Europske unije. Da bismo to postigli, Slovenija mora ukinuti blokadu, koja nije niti korektna, niti europska, niti je fer - rekao je Sanader.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • kergotic 19.03.2009.

    bio je i red

  • hogarko 18.03.2009.

    Mislim da je problem naše vlade u jajima.Bahati su i razulareni,treba ih uškopiti da se napokon smire te počnu trezveno glavom razmišljati za dobrobit naroda.

  • Sofi 18.03.2009.

    Dok su poduzetnici, a pogotovo mali poduzetnici, vec cijelu godinu kukali, kako više ne mogu i kako im je voda došla do grla, ovi na državnim jaslama su se razbacivali na sve strane. Sad je i Sanader došao u poziciju da mora ko i mali poduzetnik okrenut svaku kunu pet puta, jer ne zna što bi prije platio radnike, prostor, telefone, popravak auta, struju itd. A novaca niotkud.

Komentiraj...
Vidi sve komentare