To je to što me zanima!

Vlada tražila pomoć Mađara u rješavanju krize sa švicarcima

Zamjenik ministra financija u mađarskoj vladi potvrdio je za Dnevnik Nove TV da je Vlada zatražila prijevode zakona kojima su oni riješili probleme sa švicarcima
Vidi originalni članak

Dnevnik Nove TV doznaje da je hrvatska Vlada od Mađarske zatražila pomoć u rješavanju problema kredita u švicarskim francima. Zamjenik ministra financija u mađarskoj vladi potvrdio je da je hrvatska Vlada zatražila prijevode zakona kojima su oni riješili probleme sa švicarskim francima.

- Malo prije nego što sam došao na ovaj intervju s vama obavijestili su me da je u tijeku prijevod teksta zakona na engleski jezik. Rekli su mi da će ga poslati u Hrvatsku do kraja dana, izjavio je ekskluzivno za Novu TV Andras Tallai iz mađarskog ministarstva financija. 

U Mađarskoj je rastom tečaja švicarskog franka izravno bilo pogođeno milijun i 200 tisuća ljudi, među kojima i mnogi gospodarstvenici, ali i jedinice lokalne samouprave. Donošenjem posebnih zakona dužnicima je omogućeno da kredite pretvore u forinte po fiksnom tečaju ispod tržišne vrijednosti, zbog čega su tamošnje banke Mađarsku proglasile zemljom koja je nesigurna za bilo kakve vrste investicija. No, upravo zbog tih zakona, nedavni nagli rast tečaja švicarskog franka nije imao utjecaja na korisnike kredita u Mađarskoj. 

'Zatražili smo pomoć od svih zemalja EU'

O svemu se oglasilo i Ministarstvo financija:

Predstavnik hrvatskog Ministarstva financija je na sastanku EFC-a u neformalnim kontaktima zatražio od predstavnika svih država članica Europske unije, čiji su građani izloženi valutnom riziku švicarskog franka, njihove prijedloge rješavanja te problematike, a ne samo mađarski model- napisali su u priopćenju.


Idi na 24sata

Komentari 178

  • mvb234 21.01.2015.

    bore se oni za sebe jer i oni imaju kredite u francima glupi političari stoka

  • moj dida i ja 21.01.2015.

    Eto nama Madarske vlade u Saboru! Bolje i to nego ovi nasi...nasi lol

  • dstupalo 21.01.2015.

    dao Bog da euro bude 14 kn pa da ja govorim ovakve gluposti ali ja bih vas vjerovatno podržao jer znam kako je kad nemaš .

Komentiraj...
Vidi sve komentare