To je to što me zanima!

Vladimir Putin se ne planira susresti Trumpom na Islandu

Ekipa Donalda Trumpa i Kremlj su u nedjelju demantirali da se američki predsjednik planira sastati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom na summitu u Islandu
Vidi originalni članak

Ekipa Donalda Trumpa i Kremlj su u nedjelju demantirali da se američki predsjednik planira sastati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom na summitu u Islandu za nekoliko tjedana, tijekom svog prvog putovanja u inozemstvo nakon stupanja na dužnost.

Britanski Sunday Times, koji  je prenio te planove i naveo britanske izvore, istaknuo je da američki milijarder na taj način želi poboljšati odnose s Kremljem.

Susret s ruskim predsjednikom navodno se trebao održati na Islandu, zemlji koja je pridonijela popuštanju napetosti između Sovjetskog Saveza i Sjedinjenih Država organiziranjem summita u Reykjaviku 1986. na kojemu su sudjelovali američki predsjednik Ronald Reagan i sovjetski čelnik Mihail Gorbačov.

Na pitanje o tom planu summita u Reykjaviku, jedna glasnogovornica Donalda Trumpa je samo odgovorila da je to "u potpunosti pogrešno".

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov je u nedjelju rekao da se za sada nije razgovaralo o susretu, prema ruskoj novinskoj agenciji RIA Novosti.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Marko Josipović 17.01.2017.

    Rusi su šaka jada u odnosu na Amere a jadni Putin viri iz guzice Trumpu jer je svjestan da su Ameri barem deset puta vojno i tehnički nadmoćniji od jadnih Rusa.Trump je i tekako svjestan podmukle Ruske politike samo kad dođe na vlast vidjet će Rusi da im je kud i kamo opasniji protivnik Trump nego mlaki Obama

  • gjcezar 16.01.2017.

    Putin malo razmislja nakon "raketiranja" Sirije od strane Izraela. Mene samo cudi da ovi tu zavjerasi na portalu nisu niti jednom spomenuli najnoviju teoriju da nije bilo nikakvog raketiranja, nego je Izraelski F35 neopazen prosao pored "fenomenalnog" S-400 sustava i 30m od njega bombardirao. Naravno da i Rusija i Kina znaju za ovu i zato je dan nakon bombardiranja u Siriji SAD poslao par komada F35 u Japan da i Kina malo pocne razmisljati. Ta "teorija" vam ne pase putinovci? :D

  • Sigmund Freud 16.01.2017.

    Kazu da je sastanak u Banja luci, samo Trumpu neće dati vizu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare