To je to što me zanima!

Vladimir Putin, špijun broj 1: Pronašli mu isprave Stasija...

Vladimir Putin je bio agent KGB-a. U Dresdenu je otkriveno da je imao i dokumente istočnonjemačke tajne policije. Iskaznicu za Stasi su mu od 1985. godine obnavljali svaka tri mjeseca, sve do kraja 1989. godine
Vidi originalni članak

Dokument s Putinovim potpisom otkriven je u arhivama Stasija, tajne policije tijekom Njemačke Demokratske Republike. Našli su je u odsjeku s podacima o “kadrovima i obrazovanju”.

Konrad Felber, predstavnik dresdenskih vlasti koje nadgledaju arhive Stasija, rekao je za njemački list Bild da je identifikacijski broj na iskaznici omogućavao mladom Putinu da nesmetano ulazi i izlazi iz kancelarija Stasija. Prema njegovim riječima, to je olakšavalo praćenje agenata jer Putin nikome nije morao govoriti da radi za KGB. Bild je objavio fotografiju legitimacije na kojoj piše “Major Vladimir Putin”, uz potpis i pečat koji važi do kraja 1989. godine. Glasnogovornik predsjednika Rusije Dmitrij Peskov smatra da je moguće da je šef ruske države imao legitimaciju Stasija. Naglasio je da su KGB i Stasi, tijekom tadašnjeg Sovjetskog Saveza, bile partnerske službe i da zato, vjerojatno, ne treba isključiti da je bilo i takve razmjene akreditacija.

Putin je za KGB, sigurnosnu agenciju u Sovjetskom Savezu, radio od 1977. godine i prema njoj gajio najveću odanost. Agencija je bila izrazito učinkovita, a to potvrđuje i američki časopis Time, koji je 1983. godine proglašava najučinkovitijom institucijom u svijetu koja se bavi prikupljanjem i obradom podataka. Između 1985. i 1990. radio je u Njemačkoj Demokratskoj Republici.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • pacifista 12.12.2018.

    lol ! a naš udbaš otišao u marakeš .

  • GEORG_2 12.12.2018.

    Zato je Putin gazda.a svi ostali su šmokljani prema njemu.

  • nori 🖖 12.12.2018.

    Dudek

Komentiraj...
Vidi sve komentare