To je to što me zanima!

Vladimir Putin: Treba evakuirati civilno stanovništvo iz Hersona

Ruski predsjednik danas je izjavio da civili u ukrajinskoj regiji Herson, čije je pripajanje Rusiji Moskva proglasila u rujnu, moraju biti evakuirani iz zone sukoba. Posljednjih tjedana tamo napreduju ukrajinske snage
Vidi originalni članak

Dužnosnici koje je postavila Rusija u Hersonu, jednoj od četiri ukrajinske regije koje je Putin proglasio dijelom Rusije na ceremoniji u Kremlju u rujnu, zamolili su civile da napuste zapadni dio regije, gdje posljednjih tjedana napreduju ukrajinske snage.

- Sada. naravno, one koji žive u Hersonu treba ukloniti iz zone najopasnijeg djelovanja jer civilno stanovništvo ne bi trebalo patiti - rekao je Putin na sastanku s provladinim aktivistima.

BRITANSKI STRUČNJAK ZA KEMIJSKO ORUŽJE: 'Putin ne može dopustiti poraz. Ne možemo isključiti opciju da će koristiti nuklearno oružje...'

U četvrtak je zamjenik guvernera Hersona Kiril Stremousov, kojeg je imenovala Rusija, objavio nekoliko videozapisa u kojima poziva civile da napuste dio pokrajine na zapadnoj obali rijeke Dnjepar.

Dodao je da će ruske snage vjerojatno uskoro prepustiti zapadnu obalu Dnjepra Ukrajini.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • OZSB 04.11.2022.

    U biti poziva na deportacije stanovništva u stilu Staljina

  • dudina 04.11.2022.

    To je u redu jer ukrainci ne biraju ciljeve kao ni Ameri koji uživaju u ubijanju civila

  • bivša robijašica 04.11.2022.

    ovdje je jasno da je Putin bacio udicu koju bi trebalo zgrabiti i vjerovati da su to dobre namjere. Pa jasno je da je to podmukli potez da makne svoje kako bi mogao direktno djelovati kada se ukrajinsk avojska smjesti u Harkiv. Mislim da će biti najmanje što će uraditi za početak, a to je uništenje brane a poslije ne bi rekla da nije pripremio nešto malo jaće pustiti na taj teritorij kako bi poubijao ukrajinsku vojsku. Samo naivci mogu vjerovati da se tu ne skriva zamka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare