To je to što me zanima!

Vlahušić potpisao prijedlog kojim će se eutanizirati psi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ako se usvoji prijedlog Odluke o uvjetima i načinu držanja ljubimaca i postupanju prema izgubljenim životinjama eutanizirat će se 270 pasa lutalica
Vidi originalni članak

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić potpisao je prijedlog Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i postupanju prema izgubljenim životinjama. Ako Gradsko vijeće usvoji taj prijedlog eutanizirat će se 270 pasa lutalica u azilu Žarkovica, piše Jutarnji. Dubrovnik je zgrožen tim prijedlogom i time što je Vlahušić to sve potpisao. Za "zloglasni" propis gradonačelnik navodno nema ni potporu iz redova svoje stranke. Vlahušić je najavio kako bi se eutanazija navodno odnosila na slabe, neizlječivo bolesne, ranjene i stare životinje. Potez Vlahušića nije se svidio ni Vesni Pusić, koja je obećala naći novac za financiranje azila. Gradonačelnik Dubrovnika kaže da ako većina bude protiv tog propisa da će cijene vrtića ići gore, jer da se onda od nekud mora financirati azil.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • kalokagathia 08.11.2009.

    Prije svega, jako puno pasa je već kastrirano, cijepljeno. U azilu djeluju dvije sestre i volonteri koji stvarno drže do tih pasa. Odavno se govori o izgradnji azila, još za vrijeme prijašnje vlasti, ali od toga vjerojatno ništa. Gradonačelnik se nedavno vratio iz Dubaija, bio je i u Londonu, a za taj novac se moglo puno toga napravit. Ne traže kučki azil od mramora, arhitektonsko čudo, već boxeve, 5x5m, drvene kućice i pojilice, hranilice i sl. A Bogu hvala to ne iziskuje puno novca, samo mreže, malo betona, željeza, hrane, vode. Ljubav već imaju, cijeli grad je uz njig, a lokacija ima na pretek po cijelom Srđu, ako već za Žarkovicu imaju druge planove (napominjem da je Žarkovica mjesto na kojem se stari grad i stradun vide na dlanu, sa brda, tu su svojedobno bili i srbočetnički agresori)

  • anchii 08.11.2009.

    e nek se srami!! znaci ucjenjuje narod! kako jadno! ili djeca ili jadne bespomocne zivotinje?! uzmi sebi pare,i svojim kolegama! ionako ste precijenjeni. SRAMOTA!

  • ManicMiner 08.11.2009.

    To treba i u zg uvest...i patrole da prolaze i skupljaju svakog psa koji nije na lancu i seta van dvorista.....ako ga vlasnik zeli nek dodje po njega, ak ne ima tjedan dana....ljubitelji zivotinja nek mi daju minuse zbog ovog...al da je i njih skoro pas izgrizao nogu bez i najmanjeg povoda kao i mene onda bi vrtili drugu plocu.....taj put su mi samo hlace stradale....

Komentiraj...
Vidi sve komentare