To je to što me zanima!

Vlak je naletio na automobil: Milisekunda ga dijelila od smrti

Kako se radi o prijelazu na kojem nema ni rampe, ali ni svjetlosnih ni zvučnih signala koji bi vozače i pješake upozorio da nailazi vlak, svaki je prelazak rizičan čak i uz veliku pažnju vozača
Vidi originalni članak

Vlak je na pružnom prijelazu Put Luskino u Matuljima u srijedu udario u Smart koji je krenuo preko pruge jer vozač nije na vrijeme uočio dolazak vlaka. Nesreća je čudom prošla bez ozlijeđenih, piše Novi list. 

U naletu putničkog vlaka stradao je samo prednji dio automobila.

S obzirom da vozač Smarta živi 'preko pruge' u gornjem dijelu Puta Luskino, tim pružnim prelazom prolazi i po nekoliko puta dnevno te je rutinski pažljiv jer pregled pruge baš nije idealan. 

Kako se radi o prijelazu na kojem nema ni rampe, ali ni svjetlosnih ni zvučnih signala koji bi vozače i pješake upozorio da nailazi vlak, svaki je prelazak rizičan čak i uz veliku pažnju vozača.

Vlasnik kuće u blizini prijelaza koji je bio svjedok nekoliko desetaka nesreća te da je na toj prometnici vrlo gust promet. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 06.12.2018.

    nepaznja vozaca auta… nista drugo… koristim cesto taj prelaz...

  • stari mudrac 06.12.2018.

    ima znak STOP! a to znači (kao i svugdje gdje je postavljen!) da pred tim znakom MORAŠ stati, provjeriti, pa tek onda krenuti. na pružnom prijelazu je to najbitnije zato jer krećeš u prvoj brzini, dakle imaš ogromnu snagu motora - doslovce možeš preskočiti prugu ako zagusti. lokalci obično ni ne gledaju, pouzdaju se u vozni red, ali vlakovi ne voze po voznom redu nego po prugi!

  • lakej999 06.12.2018.

    zar je teško zaustaviti se na par sekundi i uvjeriti se da u mogućnost prolaza?

Komentiraj...
Vidi sve komentare