To je to što me zanima!

Vlak u blizini Vrbovskog pregazio mrkog medvjeda

Ostaci nesretne životinje bili su posvuda. Prijatelj me pozvao da mu ih pomognem maknuti od kuće. Na kraju su po njih došli lovci, rekao je čitatelj
Vidi originalni članak

Sjedio sam u vlaku koji je vozio od Rijeke prema Zagrebu i bio sam već u polusnu kada sam čulo jak udarac. Nešto je jako protutnjilo i u početku nismo znali što se dogodilo. No tada je došao kondukter i rekao da smo udarili u velikog medvjeda, rekao je naš čitatelj V. M. iz Petrovskog.
- Kad je udario medvjeda vlak je išao oko 90 km/h. Kasnije se zaustavio jer se čulo jako škripanje i tutnjanje. Čuo sam da je došlo do oštećenja u podvozju vlaka pa je vozio sporije i u Zagreb je kasnio oko 50 minuta - rekao je V. M.
Čitatelj Kristijan Miani živi u blizini mjesta gdje je vlak usmrtio medvjeda. Njega je pozvao prijatelj da mu pomogne maknuti ostatke životinje koji su se nalazili u blizini njegove kuće.
- To se kod nas zna nažalost često događati. Ne zna se da li je medvjed zalutao pa ga je svjetlo vlaka oslijepilo ili je možda pao i slomio nogu, no izgleda da ga je vlak neko vrijeme vukao - kaže Kristijan Miani. Dodaje da je na mjesto naleta između Moravica i Vrbovskog stigla i policija, a kasnije i lovci. U Hrvatskim željeznicama su rekli da se šteta na vlaku procijenjuje na 30.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare