To je to što me zanima!

Vlak u Rudinama trebali bi u subotu ukloniti s pruge

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo sprema žalbu na puštanje Drage Rogulja, te Branka Tišljara koji je poprskao tračnice s retardantom
Vidi originalni članak

Uprava HŽ holdinga u petak je ujutro imala sjednicu. Na njoj su zaključili da će smijeniti s dužnosti predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Mijatu Kurtušiću te članovima Uprave Stjepanu Bestijaniću i Boži Cerovečkom. Njih je smijenio ministar Božidar Kalmeta. Za novog direktora HŽ Infrastrukture imenovan je Branimir Jerneić, koji će sastaviti tim koji će raditi na sanaciji posljedica željezničke nesreće u Rudinama. S tračnica u Rudinama u petak ujutro uklonili su tešku motornu drenzinu, koja je nekoliko minuta nakon nesreće umalo pregazila liječnike i vatrogasce. Drenzinu su odvezli na kolodvor u Kaštel Starom. Nagibni vlak trebali bi ukloniti u subotu. Promet na dionici Perković - Split još je prekinut. Tvrka Cian pri kraju je čišćenja pruge, te očekuju da će najkasnije u subotu dovršiti posao.

SPREMAJU ŽALBU NA PUŠTANJE ROGULJA I TIŠLJARA
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu sprema žalbu na puštanje Drage Rogulja, šefa protupožarne zaštite u splitskom HŽ-u, te Branka Tišljara, vatrogasca koji je prskao tračnice po nalogu nadređenih. U Odvjetništvu se ne slažu s mišljenjem istražnog suca Davora Svaline da nisu imali svijest o protupravnosti djela. Roguljev odvjetnik nije želio komentrirati žalbu dok ne postane formalna.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • K-103 01.08.2009.

    Pitam se što bi se dogodilo da je Drago Rogulj odbio raditi na prskanju.Pa sutra bi na njegovo mjesto stigao drugi, a on bi dobio otkaz.I isto bi se prskalo.Sve počinje odozgor, kad je dobro onda su zaslužni oni gori, a kad se dogodi zlo onda je kriv oni doli.

  • bleso1112 01.08.2009.

    alelujaaaaaaaaaaaaaa viseeeeeeeeeeeeeeee

  • praetorian982 01.08.2009.

    A jeste vi novinari kreteni?! Kad je vlak izletio?? Od tada do sada nemožete se naučit da to nije ni Teška Motorna Drenzina ni Robel ni pomoćna lokomotiva.. To je pružno vozilo tipa Plasser & Theurer OBW10. Pružno vozilo!! Stariji naziv je "Teška Motorna Derezina" i otud kratica TMD.. I kad pričate ili pišete o tome koristite kraticu TMD i tako sigurno nećete ispast veći kreteni nego što jeste..

Komentiraj...
Vidi sve komentare