To je to što me zanima!

Vlak zapalio raslinje, dodatnu pomoć tražili vatrogasci i piloti

Raslinje se zapalilo u dužini od nekoliko kilometara. Požar gase vatrogasci, dva kanadera koji su ubrzo zatražili pomoć pa su im poslali helikoptere i air traktore
Vidi originalni članak

Vlak koji je prolazio u blizini Gračaca prilikom kočenja na pruzi je stvorio iskre te je u duljini od nekoliko kilometara zapalio raslinje na 15-ak mjesta. Na nepristupačan teren, koji je dijelom i miniran, odmah se po dojavi u 10.50 zaputilo deset gračačkih vatrogasaca. Došla su im pomoći dva kanadera čiji piloti su uskoro zatražili pojačanje. Stigla su zatim još dva kanadera, dva air traktora i dva helikoptera. Došli su i članovi Državne intervencijske postrojbe DVD Zadar s ukupno 20 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila, a u gašenju pomaže i interventni vagon sa vodom Hrvatskih željeznica.

- Vatra još nije pod kontrolom. Momci gase ali teško je doći do požara jer ne možemo doći vatrogasnim vozilima nego moramo pješačiti pu pruzi - rekao je Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar. 

Požar kod Vodica gase 21 vatrogasac, dva kanadera i jedan Air Tractor

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je dojavu od vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije u utorak u 14:23 sati o požaru na predjelu Kovče (Vodice). Gore trava i nisko raslinje. U gašenju sudjeluju JVP Šibenik, DVD Vodice, DVD Zaton i DVD Tisno s ukupno 21 vatrogascem i osam vozila. Iz zraka požar gase dva kanadera i jedan Air Tractor. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_53681 30.08.2011.

    vlak ili opušak koji je netko bacio?

  • pula65 30.08.2011.

    barba lukin rodjak ostao bez retardanta,,,

  • d1esel 30.08.2011.

    Podrška dvanaestorici heroja, odnosno poginulim vatrogascima i jednom preživjelom heroju na Kornatima, točno 4 godine unazad na današnji dan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare