To je to što me zanima!

Vlašić: Bajs nam brani da objavimo brojeve noćenja

Direktor TZ-a u Šibensko-kninskoj županiji kaže da im je ministar turizma Damir Bajs zabranio da objave rezultate noćenja. On se s tim ne slaže
Vidi originalni članak

Koliko je turista u Šibeniku, Vodicama, Murteru, Skradinu i drugim turističkim mjestima šibenske rivijere ne može se saznati. Turistička zajednica, navodno ima zabranu objavljivanja postignutih rezultata turističke sezone.
- Podaci za svibanj bit će kompletirani u ponedjeljak oko podne, kada dobijemo rezultate noćenja iz svih gradskih i općinskih ureda TZ-a. Međutim, tada očekujemo da će nam ministar Damir Bajs poslati faks u kojem nam zabranjuje objavu rezultata. Tako je bilo kad smo kompletirali rezultate za siječanj, veljaču, ožujak i travanj, pa isto očekujemo i sada - rekao nam je direktor TZ Šibensko-kninske županije Šime Vlašić. Dodaje kako ne zna zašto te da se ne slaže s tom odlukom. Moratorij na objavu broja noćenja traje 15 dana. Vlašić očekuje turističku sezonu koja će brojkama biti približna prošlogodišnjoj, a veseli ga porast boja noćenja u Primoštenu, čija se TZ jedina usudila objaviti rezultate.
- Oni su, izgleda, dovoljno daleko od ministra - kaže Vlašić.
Primoštenci se hvale da im je sezona započela i više nego odlično. Prema podacima njihova TZ-a, broj noćenja u svibnju se popeo na 32.256, dok je lani u istom mjesecu zabilježeno 27.481 ili za 17,4 posto noćenja manje nego ovog svibnja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dalekoo 04.06.2010.

    Zataskat sve... tako da se na kraju sezone mogu dati brojevi za javnost.. i to zavisi kakva situcaija ce biti onda..mozda ce bit turista vise nego lani, mozda manje.... a mozda su i u sumi..

  • nemam pojma 04.06.2010.

    pa nema t od turista ljudi, ceste prazne , neki dan prošla tri kampera parilo mi se da sanjam

  • boys 04.06.2010.

    odošmo mi u p.m. a kad pogledaš bolje nismo ni zaslužili...kakav narod takva vlast

Komentiraj...
Vidi sve komentare