To je to što me zanima!

Vlasnik Amazona i internetski mogul kupio Washington Post

Jeffery Bezos, osnivač Amazona kupio je Washington Post za 250 milijuna dolara. Uložio je vlastiti novac. Bezos je 19. najbogatija osoba na svijetu
Vidi originalni članak

 Jeffery Bezos, osnivač Amazona, internetske stranice za online kupovinu, kupio je Washington Post za 250 milijuna dolara. 

Bezos je u pismu u Washington Postu obećao svim čitateljima i radnicima u kompaniji da neće mijenjati novinarsku tradiciju Posta dok će uvoditi inovacije za povećanje popularnosti novina. Novine je platio vlastitim novcem, a ne preko tvrtke Amazon.com, tako da je Post trenutno u njegovom privatnom vlasništvu što sprječava dioničare da potražuju svoje udjele. 

Bezos je 19. najbogatija osoba na svijetu s bogatstvom od 25,2 milijarde dolara, prema časopisu Forbes. Njegova investitorska tvrtka Bezos Expeditions, uložila je u brojne tvrtke, uključujući Twitter i Business Insider, a 1994. godine osnovao je Amazon.com kao online trgovinu knjiga. Dodao je i druge usluge stvarajući time najveću svjetsku online trgovinu, s 61 milijardom dolara u prodaji prošle godine i 97.000 zaposlenika diljem svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • CptNemo 09.08.2013.

    Stvarno je pametan. U doba posvemašnje internetizacije medija i medijskog prostora - on kupuje tiskani medij. Naklada je svima sve manja, reemitenda sve veća - gubici do očiju. Pitajte ove "naše" samo RTL je u crvenom 43 milje EU za prošlu godinu, VL je u istom stanju već dobra 2 desetljeća, a ovi novi klinci tipa "24sata" - isti slučaj.. Zato i nabijaju reklame gdje god stignu - a ne kuže da ih svi ubijaju u roku keks, pa ih nitko ne vidi.

  • WOMANIZER 06.08.2013.

    novac je moć- nažalost!

  • slade89 06.08.2013.

    On je 19. na listi, a gle sta je sve stvorio...Sta tek prvi ima... Tj. sta sve imaju oni koji nikad nece biti na listi a bogatiji su nebrjeno puta vise od prvog!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare